Vanuit de Cool Moves Volleybal- commissie wordt de opleiding en begeleiding van de jongste jeugd georganiseerd. De juiste basis voor volleybal begint bij de fijne jeugdopleiding bij VC Sneek: het Cool Moves Volleybal. Het CMV is speciaal voor kinderen ontwikkeld, waarbij op een speelse manier en stapje voor stapje het volleyballen wordt geleerd.

Binnen het CMV is er voor ieder kind aandacht en kunnen de kinderen zich in hun eigen tempo ontwikkelen. Van gooien en vangen in niveau 1, tot opslaan, toetsen en drie keer overspelen in niveau 6. Er is aandacht voor ieder aspect van het volleybal: de toets (later de pass), de opslag, de set-up, het driemaal spelen, het smashen en het doordraaien. Op deze manier wordt de jeugd van 6 t/m 12 jaar voorbereid op wat ze later met het volleybal willen gaan doen.

Al onze CMV-teams hebben een eigen trainer of trainster. Onze visie is dat plezier voorop staat en daarnaast vinden we het aanleren van de juiste techniek en het samenspel in een team erg belangrijk. Getraind wordt er tenminste eenmaal per week en de wedstrijden, in toernooivorm, vinden plaats in de Zuidwesthoek van Friesland. Aan het eind van het seizoen spelen de teams die niveau 6 spelen, nog een kampioenschap.

Het CMV van VC Sneek wordt georganiseerd door een enthousiaste commissie:
Jeannette Jorna
Marije Bil
Trijnie Sybrandy.

Ze zijn bereikbaar via cmv@vcsneek.nl

Delen

Snel naar