Dames 1 haalt hoog niveau in oefenwedstrijden

Nieuws

Opwarmen na de lockdown

VC Sneek heeft in de twee oefenwedstijden tegen Apollo 08 en Eurosped laten zien dat men de volleyballoze periode vanaf begin oktober tot medio december aardig overbrugd heeft. Tegen Apollo 08 werd in een vijfsetter verloren en in Vroomshoop werd Eurosped met 1-3 verslagen. “Leuk voor de meiden om bij Eurosped te winnen”, knipoogt Jeffrey Scharbaai

Revelatie
Sinds week 52 kon er weer volop getraind worden door onze dames die hun trainingsarbeid omzetten in een wedstrijdelement tegen aldus Apollo 08 en Eurosped. Twee geduchte tegenstanders in de competitie die zeker voor de bovenste plaatsen gaan strijden. Het seizoen 2019-2020 was Apollo 08 de revelatie van het seizoen en Eurosped is al jaren een onbetwiste topper in onze vaderlandse competitie.

De ploeg van trainer Jan Berendsen kan altijd beschikken over genoeg jeugdige talenten die echter na een jaar ook weer de Vroomhoopse club verlaten om hun geluk in het buitenland te beproeven. Apollo 08 is meer een streekgeboden club en heeft in die zin overeenkomsten met VC Sneek. Ook wij putten onze speelsters veelal uit de eigen kweek en uit de naaste omgeving.

Tevreden
In Sneek werd er tegen Apollo 08 geoefend en na vijf sets stond er een kleine nederlaag op het bord, maar trainer/coach Jeffrey Scharbaai was uiterst tevreden. “Met Apollo 08 kunnen we roer houden en van winnen. Het belangrijkste is de ontwikkeling en die gaat goed,“ zegt hij. Met name Sjanet Wijnia maakte in deze oefenpot letterlijk en figuurlijk grote sprongen. “In diverse sets liepen we prima weg, maar we hadden ook momenten dat de foutenlast te hoog was,” concludeerde de Deldense roerganger.

De corona kwam de Sneker meiden overigens niet zo raar uit volgens Scharbaai: “Je traint individueler en dat maakt je spelers ook weer beter”.

Sterkere basis
In Vroomshoop husselden beide trainers met hun spelersmateriaal. “We hadden afgesproken dat iedereen zou spelen en dat is ook gebeurd. Ik heb in die wedstrijd in ieder weer veel mooie dingen gezien, ” memoreert Jeffrey Scharbaai. “Onze basis wordt steeds sterker.”
Deze sterke basis zal het op 16 januari moeten opnemen tegen Sliedrecht Sport, de regerend landskampioen die van Apollo 08 verloor in het competitieduel. “Ik ga erheen om te winnen”, zegt hij strijdig en waarom ook niet? De halve competitie pakt voor VC Sneek enigszins nadelig uit. “We treffen de topteams teams op hun terrein”, heeft Scharbaai opgemerkt. “Maar aan de andere kant ook een mooie uitdaging om te laten zien dat we buiten Sneek ook moeilijk te kloppen zijn”.

Uw verslaggever T.E.R Plekke

Delen

Snel naar

Delen

Laatste nieuws

Lees meer