Deelname sessies Smashbal VC Sneek groeit met de dag

Nieuws

Weer meer deelname aan de Smashbaltrainingen bij VC Sneek! Is het de deelname en enthousiasme van heren 1 van VC Sneek waardoor de deelname getriggerd wordt en een stijgende curve vertoont of zijn er andere factoren die aan de toenemende belangstelling ten grondslag liggen? Wie het weet, mag het zeggen. Feit is wel dat de jeugd van 6 t/m 14 jaar de gang naar de sporthal heeft gevonden en graag met het fenomeen smashbal kennismaakt.

Prachtig initiatief
Smashbal is een vorm van volleybal die al enkele jaren bestaat maar nog te weinig bekend is. VC Sneek heeft nu de regie genomen en inviteert voor elke bijeenkomst alle basisscholen en volleybalclubs uit de gemeente om te mee te doen. “Het is een prachtig initiatief, ”zegt Patrick Koelemij die als trainer van heren 1 van de Sneker hoofdmacht dit keer de touwtjes strak in handen had. De doorgewinterde trainer had een gerenommeerde ploeg om zich heen met Jesper Visser Nova Cruys, Filijn Bil, Dieuwke Kramer, Jesper Visser, Jelte Bruinsma , Rutger Zoodsma, Senna Heikoop en  Marsha Potma.

Volleybal- en smashtechnieken
Twee uren lang werd de jeugd zondag in sporthal het Schuttersveld in beweging gezet met allerlei vormen van smashbal. Zo werd er veel aandacht besteed aan een intensive warming up, uiteraard in speelse vorm. “We hebben dit keer o.a. de ladder op de grond gebruikt en dat viel heel erg in de smaak, ”aldus Koelemij. “ Je kunt dan voorzichtig zien hoe het met de bewegingsvaardigheid is gesteld”. Na de warming up werden de ballonen en de strandballen uit de kast getoverd waarbij op creatieve wijze de eerste volleybalbal- en smashtechnieken werden geoefend.

Inbreng VC Joure
Een makje voor de Jouster afvaardiging die maar liefst met acht mensen van de club aanwezig was. De jongens waren er voor de derde keer en hebben inmiddels kennis gemaakt met heren 1 en zijn door deze heren 1 uitgenodigd om op zaterdag 27 januari de thuiswedstrijd van VC Sneek te aanschouwen en hun favorieten aan te moedigen. ”Vet cool”, aldus de jeugd.

Nog meer jeugd op 10 maart
Na een kleine pauze met water en fruit blies Koelemij op 16.00 uur de aftocht naar de kleedkamers met de nodige ideeën voor de volgende keer al. “Het is schitterend om te zien dat er zoveel verschillende leeftijden zijn maar dat maakt het ook voor smashbal weer wat moeilijk om iedereen op maat te bedienen. Echter, ook een mooie uitdaging. Daar gaan we de volgende keer hard aan werken en op naar nog meer jeugd, ”aldus de bevlogen trainer.  Die volgende keer is op zondag 10 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur andermaal in de Schuttersveld in Sneek. Scholen en clubs zullen weer op tijd worden geïnformeerd om deel te nemen.

Surprises
De jeugd kreeg nog de nodige surprises mee naar huis en ook ouders werden verblijd met een gratis entreekaartje voor de komende thuiswedstrijd van de dames van Friso Sneek tegen Peelpush hetgeen zeer gewaardeerd werd. Ook de ouders zijn van harte welkom bij VC Sneek tegen DIO Bedum.

Smashbal vc Sneek 14 januari 2024

Bron: VC Sneek
Foto: Marsha Potma

Delen

Laatste nieuws

Lees meer