Droomstart 2023 voor Friso Sneek

Nieuws

Binnen een week tijd drie wedstrijden spelen, en ze alledrie winnen, ga er maar aanstaan. De ene wedstrijd makkelijker dan de andere, maar de formatie van Harry van den Brink heeft laten zien dat zij ondanks blessures en onder druk prima kunnen presteren!

Friso Sneek- Draisma Dynamo (3-0)
De eerste wedstrijd was een inhaalwedstrijd. Vanwege het WK-volleybal in september en oktober werd de eredivisie met een paar weken uitgesteld, en moest deze wedstrijd ingehaald worden. In één uur en vijf minuten was het gedaan met de ploeg uit Apeldoorn. Met setstanden van 25-9, 25-16 en 25-16 werd de vloer flink aangeveegd.

Ondanks de sterke formatie van Van den Brink, was het toch even spannend hoe de Snekers zich zouden houden. Marianne ‘t Lam en Pleun van der Pijl waren afwezig en Rixt van der Wal en Anne Marije Assink stonden wel in kleding op de wisselpositie, maar waren beide geblesseerd. Harry moest uit zijn hoge hoed dus in ieder geval een middenspeelster toveren. De onlangs gestopte Sietske Osinga leek hem een logische keuze, en ze zou met recht de ‘MVP’ of the match genoemd mogen worden.

VC Zwolle- Friso Sneek (2-3
Amper 24 uur later deed Friso Sneek haar intrede in de Landstedehal in Zwolle. Zwolle vermaakte zich kostelijk, want zij kwamen vrij snel op een mooie 2-0 voorsprong in sets. Toch was het Friso Sneek welke aan het laatste eind trok.

Sneek was vooral gewaarschuwd voor Zwolle. Zwolle is in de competitie een gevaarlijke sluipschutter en heeft al menig stunt gemaakt dit seizoen, bijvoorbeeld door met 3-1 te winnen van Sliedrecht Sport.  Ook deze wedstrijd deed Sietske Osinga haar intrede, wat voor Harry van den Brink ideaal was, want ze liet al in de eerste set zien het volleyballen nog niet verleerd te zijn.

Zwolle gaf meteen in de eerste twee sets een visitekaartje af. Het publiek was uitzinnig, want hun thuisploeg zou met overmacht winnen. Toch bleek niets minder waar. Door goede positionering van spelverdeelster Nynke Oud en passer-loper Anniek Siebring, kwam VC Zwolle niet door het blok heen, en kon Sneek zich de derde en vierde set opeisen.

Friso Sneek- VV Utrecht (3-0)

De derde wedstrijd in een week tijd. Sietske Osinga werd vervangen door Lieze Braaksma (welke nog maar een enkele keer had meegetraind). Van tevoren werd in de VIP-ruimte al voorbeschouwd op deze wedstrijd. VVU zou de betere ploeg zijn, en Sneek mocht blij zijn met een setje, maar Sneek zou sowieso de mindere ploeg zijn deze wedstrijd. Toch bleek niets minder waar, want wanneer je met 25-12, 25-18 en 25-15 van het veld stapt, wat dus een winst op de koploper betekent, mag je spreken van een ware Boppeslach! De formatie van Harry van den Brink stond als een huis. Verdedigend en aanvallend had Sneek van Utrecht weinig te vrezen. Miscommunicatie in het veld bij Utrecht en een sterk serverend en blokkerend Sneek zorgden voor een makkelijke overwinning voor de thuisploeg.

Droomstart
Zoals hierboven te lezen valt, had de formatie van Harry van den Brink een droomstart. Drie wedstrijden binnen een week, alle drie gewonnen en gezorgd voor een mooie stunt. Op dit moment staan de dames van Friso Sneek tweede in de competitie, 3 punten achter koploper VV Utrecht

Doorgaan tot het gaatje
Zondag 15 januari wacht Peelpush in het Limburgse Meijel. De reistijd zal mogelijk meer bedragen dan de duur van de wedstrijd. Op 21 januari spelen de dames van Friso Sneek een wedstrijd tegen Voltena, en tussendoor wordt er nog gebekerd tegen Draisma Dynamo Apeldoorn. Veel wedstrijden te gaan dus, maar wie het zoet der overwinning proeft, is geen wedstrijd teveel gespeeld!

Bron: VC Sneek

Foto’s: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer