Duizendpoot Tjitske Wind onderscheiden op traditionele lintjesregen

Nieuws

Tjitske Wind (61) van onder meer VC Sneek werd verrast met een benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De verbouwereerde duizendpoot binnen de vereniging kreeg uit handen van burgemeester Jannewietske de Vries deze welverdiende onderscheiding opgespeld in het Atrium Sneek.

Tjitske is een veelzijdig iemand. Ze heeft diverse vrijwilligerstaken binnen en buiten de sport. Buiten de edele balsport doet Tjitske veel bij de PKN Sneek en is EHBO-er, maar wij kennen haar vooral als de spil van VC Sneek.

Sinds 2016 verzorgt ze het wedstrijdsecretariaat. Tien jaar eerder kreeg Tjitske het scheidsrechterdiploma en fluit op recreatief, regionaal en nationaal niveau. Van 2003 tot 2013 heeft ze zitting gehad in de regio werkgroep arbitrage. Vanaf 2018 is Tjitske het gezicht bij VC Sneek. Al zes jaar vaste telster bij dames 1 van VC Sneek en elke zaterdag is ze van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de Sneker en doet de wedstrijdleiding.  Tot slot is Tjitske straks te vinden bij het WK 2022 voor dames In Nederland om daar de e-score te doen. Kortom: wij hebben een ongelooflijk veelzijdig iemand bij VC Sneek en daar zijn we “tige grutsk” op!

Delen

Laatste nieuws

Lees meer