Friso Sneek brengt Apollo 8 na zege in spagaat (1-3)

Nieuws

De dames van Friso Sneek zijn er mede verantwoordelijk voor dat de laatste competitie ongemeen spannend wordt na de uitstekende prestatie in Borne tegen het Apollo 8 van de gebroeders Oosting waarbij de ene helft -Thijs- na de competitie de Overijsselse ploeg gaat verlaten.  Niet exciting voor de Sneker formatie die overtuigend als koploper de play-offs ingaat, maar tussen de nummers 2 t/m 5 wordt het op zijn zachtst gezegd een interessante slotdag. Ook in deze laatste competitieronde speelt de formatie van Erik Reitsma nog een belangrijke rol want het op de derde plaats staande Sliedrecht Sport komt op bezoek.

Tussen de orengevoel
Vooraf was het de vraag hoe dit duel zou eindigen. Reitsma verwees “het tussen de orengevoel” naar het land der fabelen en na afloop kon hij een glimlach niet onderdrukken, want zijn ploeg speelde een uitstekende en gewonnen wedstrijd. Met de ontmoetingen tegen Zwolle en Utrecht waarin de ploeg ook uitmuntend voor de dag kwam kon deze triomf als nummertje 3 in de porseleinkast. “ Gewoon een hele mooie zege”, aldus de trotse trainer/coach.

Extra motivatie
Winst had de Apollonaren in een veilige positie gebracht maar daar wenste de Friese ploeg niet aan mee te werken. Mede omdat de bezoekers destijds in Sneek fiks de oren gewassen waren en dat riekte naar extra motivatie om vil voor de winst te gaan.

Servedruk
Met name door de sterke servedruk wisten de gasten Apollo 8 haar wil op te leggen. In de eerste set wist de thuisclub nog aan de goede kant van de score te blijven, maar in met name set drie en vier was het een en al Sneek dat de klok sloeg tot groot plezier van Rixt van der Wal ook. “ Door onze servedruk konden zij moeilijk in hun spel komen en hebben wij ons eigen spel weten te spelen en vast te houden”, aldus de midaanvaller die evenals haar teamgenoten een mooie zondagmiddag beleefden.

Reclame voor het volleybal
Met 25-23, 22-25, 18-25 en 19-25 zetten de Snekers een mooi resultaat neer. “Reclame voor het volleybal en echt hoog niveau vandaag”, merkte een neutrale toeschouwer die in de ogen van uw reporter kennis van zaken heeft. Komende zaterdag speelt Friso Sneek de laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen Sliedrecht Sport. Een interessante ontmoeting tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van 2023 in de Sneker Sporthal die om 20.00 uur zal beginnen.

Friso Sneek brengt Apollo 8 na zege in spagaat (1-3)

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch 

Delen

Laatste nieuws

Lees meer