Friso Sneek combineert naar makkelijke triomf op Somas Activia

Nieuws

De dames van Friso Sneek hebben hun koppositie verstevigd door een 3-0 triomf op Somas Activia. Na ruim vijf kwartier stond er een 25-16, 25-23 en  25-18 overwinning op de borden en dat smaakte prima in de overigens weer praktisch uitverkochte Sneker Sporthal. De supporters zagen een frivool Friso Sneek dat met een aantal mooie pipe-acties en prachtige bloks en midaanvallen de handen op elkaar kreeg van de formatie van Erik Reitsma.

Speelminuten
Reitsma kon in zijn lijstje in ieder geval een naam van de ziekenboeg doorstrepen want Fleur Wiersma maakte weer speelminuten. ‘Ik ben blij voor Fleur dat ze weer puntjes heeft kunnen spelen en super trots op haar dat ze zo goed is teruggekomen na haar enkelblessure”, aldus mooie woorden van Lisan Siemonsma. Nynke Hofstede zat daarentegen “tandenknarsend” in trainingspak op de bank. De midaanvaller wil elke moment het veld in hollen, maar een rentree laat nog even op zich wachten voordat de inwoonster uit Vollenhove weer geheel fit is.

Fries volkslied
Na het met volle borst meegezongen Friese volkslied met exposure van de provinciale vlag met de bekende pompeblêden – inmiddels een ingeburgerde traditie in de Sneker club – mochten Nynke Oud, Rixt van der Wal, Lisan Siemonsma, Britt Schreurs, Anniek Siebring en Rosa Entius en Geldou de Boer aan de start verschijnen.

Lekkere set ups
Na eerst wat een aftastende fase waarbij beide ploegen elkaar onder de tien in evenwicht hielden, zette Sneek een tandje bij. Aanvallend met Rosa Entius en Rixt van de Wal en een scorende Lisan Siemonsma werd het verschil na set 1 toch nog duidelijk. Geholpen door ook aanvallende fouten bij de gasten stond er een mooie 25-16 op de borden. Captain Nynke Oud kon haar lekkere set ups prima kwijt. De prima acterende Oud kon overigens ook bogen op de nodige servicepunten.

Fris spelletje
In de tweede set konden de Brabanders beter aanhaken en boden de lijstaanvoerder prima partij. De ploeg van Michael Beugelsdijk kan een fris spelletje spelen, maar kon dat niet vasthouden. Van de dalen profiteerde Sneek uiteindelijk want op 23-23 gaf de routine van de thuisclub de doorslag.

Druk
In de derde set een beter Sneek dat zonder in moeilijkheden te komen de partij naar haar hand kon zetten. Reitsma bracht gedurende de sets o.a. Fleur Wiersma en Pleun van der Pijl voor Lisan Siemonsma en Anniek Siebring en zijn ploeg speelde de partij zakelijk uit met 25-18. Siemonsma was content met het optreden van haar team. “We hadden de tegenstander goed onder druk met de service”, zei ze.

Fibrosis Stichting
Een duidelijke zege dus voor de roodhemden die zaterdag tegen Peelpush thuispelen. Een bijzondere wedstrijd in tweeërlei opzicht. Door een maximale overwinning kunnen de Snekers niet meer van de eerste positie verdrongen worden. Daarnaast wordt de wedstrijd omlijst door de uitreiking van de postzegels aan de Fibrosis Stichting.

Fantastische entourage
Meest waardevolle speler – de MVP- bij Friso Sneek werd Anniek Siebring, terwijl bij de gasten libero Ellen Willems van wedstrijdsponsor Sluyter Schilderwerken in de persoon van Micha Visser en zijn echtgenote de felbegeerde awards richting Sint Anthonis in ontvangst mocht nemen. Naast het sportieve aspect kreeg de Sneker vanuit Activia zijde alle lof toegezwaaid over de fantastische entourage en de uitstekende organisatie rond en in de wedstrijd. Dat compliment werd door de vele vrijwilligers uiteraard in dank aanvaard.

Dames friso Sneek Somas ActiviaDames friso Sneek Somas Activia

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer