Friso Sneek dames verzorgden succesvolle gasttraining bij SVW

Nieuws

Onder grote belangstelling dinsdagavond vond er een ongebruikelijk tafereel plaats in sporthal De Rolpeal in Workum waar de dames van Friso Sneek een trainingssessie afwerkten voorde volleybalvereniging SVW. Dit alles in het kader van de samenwerking van de Set Up clubs waar VC Sneek deel van uitmaakt en daarin probeert de verbinding met de volleybalclubs in de regio te zoeken.

VC Sneek the lead
De Set Up club is door de Nevobo opgestart met als doel in zoveel mogelijk provincies de samenwerking tussen de clubs te stimuleren. Daarbij zijn de grotere verenigingen door de bond benaderd en aangezien in Friesland VC Sneek toonaangevend is middels de rijkelijke volleybalhistorie en huidige puike prestaties van de dames en heren is het logisch dat de Sneker club gevraagd is om the lead daarin te nemen.

Programma
Inmiddels zijn diverse verenigingen als Top en Twel, COVOS, Stanfries en SVW  enthousiast aangehaakt en heeft VC Sneek een programma gemaakt om de binding met de clubs te zoeken. Een onderdeel daarvan is Smashball waarbij komende zondag alweer de derde editie van wordt gehouden. Daar wordt jeugd de kans geboden om met een andere vorm van volleybal kennis te maken onder begeleiding van trainer/coach Erik Reitsma en de technische staf o.l.v. Patrick Koelemij en spelers van heren VC Sneek.

Primeur bij SVW
Verder was dinsdag de primeur van Friso Sneek bij SVW waar dames 1 te gast was. Er werd getraind voor  een breed publiek van trainers, spelers en andere belangstellenden waar Erik Reitsma de selectie aan een pittige training onderwierp en daarbij met een microfoon zaken aan de belangstellenden uitlegde. In totaal waren er meer dan 100 geïnteresseerden die breed geïnformeerd werden.

Inspireren
Erik Reitsma: “Geïnspireerd door de mannen van het nationaal team in de jaren 90, willen we met de speelsters van D1 de regio intrekken om onze beleving van de volleybalsport te delen. Daarbij willen we onze kennis delen en hopen we zelf de aanwezige gasten te inspireren.
Gedurende de training hebben we voorgedaan hoe we trainen en vertelden we wat onze doelstellingen zijn. Tijdens en na de training konden de aanwezige gasten vragen stellen over de training, maar ook over andere volleybal gerelateerde onderwerpen, aldus de gedreven Sneker trainer/coach.

Wordt vervolgd
De primeur is de sectie uitstekend bevallen oordeelt Reitsma. “ Wij, van D1 waren onder de indruk van het aantal belangstellenden en zullen ons best doen om vaker open trainingen te organiseren in onze regio. Een verdere invulling volgt nog,“ zegt hij.

open training Friso Sneek dames SVW

Bron: VC Sneek
Foto: VC Sneek

Delen

Laatste nieuws

Lees meer