Friso Sneek deelt ferme tik uit tegen VV Utrecht in afgeladen Sneker Sporthal

Nieuws

In een bomvolle Sneker volleybalarena waar een heerlijke volleybalsfeer heerste, deed de formatie van Erik Reitsma in het eerste duel in de finale om het landskampioenschap uitstekende zaken. Met 3-0 winnen van het in vorm zijnde VV Utrecht mag gezien worden in volleyballand waarmee de eerste belangrijke stap naar prolongatie van het landskampioenschap gezet werd. “Maar, we zijn er nog niet”, stelde Reitsma na afloop resoluut al smaakte de overwinning natuurlijk meer dan zoet.

Fries volkslied live gezongen
Een mooie prolongatie van het volleybal lag in het verschiet: een rechtstreekse reportage voor geheel Nederland tussen twee teams die ook vorig jaar vochten om de landstitel en waarbij Friso Sneek na een thriller in vier sets zegevierde. Voor aanvang zat de sfeer er goed in. Het was inschikken op de tribunes, het Friese volkslied werd live door Joop Obama gezongen hetgeen de toeschouwers kippenvel bezorgde en daarbij gevoegd de fantastische sfeer op de tribunes zorgden voor de ingrediënten die volleybal zo ontzettend leuk maken. Wedstrijden van dit kaliber in een sfeervolle ambiance zullen zeker voor een hogere attentiewaarde zorgen.

Knieblessure Ana Rekar
Friso Sneek schoot uit de startblokken met de basis Nynke Oud, Nynke Hofstede, Rixt van der Wal, Britt Schreurs, Anniek Siebring, Rosa Entius en libero Geldou de Boer maar er stond ook al vlot een 3-6 achterstand op het digitale scorebord. Op 6-8 hield iedereen de adem in toen spelverdeler Ana Rekar van de gasten na een aanvallende actie verkeerd terecht kwam en op de vloer bleef liggen. De sympathieke setter moest met een knieblessure het veld verlaten en dat betekende een fikse aderlating. Rekar is de motor van het team, een soort Porsche onder de spelverdelers, zorgt voor veel vechtlust en is gezegend met een prachtige techniek. Friso Sneek nam pas op 17-17 afstand van de bezoekers met bovenal veel servedruk van Anniek Siebring en Rixt van der Wal en met andermaal een doeltreffende serve van Nynke Oud werden de zijden gedraaid. (25-19)

Regie
In de tweede set toonde zich de ploeg van Vera Koenen zich een ware vechtmachine die niet wenste te capituleren, maar andermaal op 17-17 nam Friso Sneek de regie over en sleepte verdiend de tweede set binnen. Vooral in blokkerendopzicht en serverend had de thuisploeg Utrecht stevig in de tang.

Effectief blok
Het verlies van deze twee sets gaf de thuisploeg vleugels. Met name aanvallend, blokkerend en ook verdedigend liep het op rolletjes en het was het een genot om Geldou de Boer alle ballen zien verdedigen en Nynke Hofstede, Britt Schreurs, Rixt van der Wal, Rosa Entius en Anniek Siebring in diverse rollen voor de punten zorgen gesouffleerd door captain Nynke Oud. Op 16-11 dreigde een kleine stuiprekking van de zwarthemden, maar Friso Sneek speelde de derde set professioneel uit. Aanvallend haperde de Utrechtse machine mede omdat aan het net er vaak een effectief Sneker blok stond.

Polonaise
Een uitstekend begin dus van Friso Sneek dat haar favorietenrol waarmaakte, maar weet dat er nog een duel wacht dat gewonnen moet worden om in polonaise door de Waterpoortstad te gaan. Op waarschijnlijk zaterdag 4 mei valt de beslissing maar indien VV Utrecht aan de goede kant van de score blijft, wordt er een derde partij op zaterdag 12 mei in Sneek gespeeld.
Na het laatste fluitsignaal van arbiter Hans Oomes werden de meisjeskampioenen A1, C1 en C2 gehuldigd en was ook FDS- de Sneker zitvolleybalploeg- aanwezig om op het ereschavot plaats te nemen. Zij veroverden zowel de landstitel als de nationale beker. MVP’s werd aan Utrechtse zijde Marit Pasterkamp en bij Friso Sneek ontving Nynke Hofstede uit handen van Erik Schreurs van De Jong & Laan accountants een fraaie attentie.

Bron: VC Sneek
Foto’s: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer