Friso Sneek herpakt zich op tijd tegen Peelpush in vijfsetter (2-3)

Nieuws

De dames van Friso Sneek hebben in Meijel tegen hekkensluiter Peelpush een benauwde 2-3 overwinning geboekt. De formatie van Erik Reitsma wist net voor het luiden van de gong het tij te keren en kon de reis naar de Waterpoortstad aanvaarden met alsnog twee punten in de pocket.

Hard werken
Daar leek het aanvankelijk niet op na een 2-1 achterstand in sets en een benauwde 27-29 triomf in de vierde set zonder overigens matchpoint tegen te hebben gehad. Maar de beslissende set was duidelijk in het voordeel van de bezoekers. (7-15) “We moesten hard werken en eigenlijk hebben we een punt verloren, ” mokte Rixt van der Wal naderhand.

Ongeschreven wet
Van de onderste teams heb je vaak meer last dan van de bovenste is een ongeschreven wet. Dat gold ook voor het duel tegen Peelpush dat weliswaar de rode lantaarn met zich mee torst en vooraf drie punten bijeengeschraapt had. Een overwinning tegen SOMAS/Activia en een puntje bij Sliedrecht Sport was voor het duel tegen Friso Sneek de totale oogst voor de Limburgse brigade van Johan Leenders.

Icoon
Ondanks het gevierde punt blijft deze ploeg op de laatste plaats staan. Opvallend: de thuisploeg wordt getraind door de 60-jarige Johan Leenders die inmiddels 50 jaar(!) aan de club verbonden is. Een icoon dus en alle credits voor deze geweldige en inspirerende clubman!

Rixt Scholten
Peelpush was lang in voor een stunt na een 2-1 voorsprong in sets. Reitsma deed een groot beroep op zijn wissels gedurende de gehele wedstrijd en bracht o.a. Fleur Wiersma en Rixt Scholten. Met name de laatste speelde een kardinale rol in het eind van de vierde set door een lepe prikbal te produceren en  vervolgens een effectief blok te zetten waardoor de set naar de Snekers ging.  Reitsma startte veelal met de basis van de laatste weken: Nynke Oud, Rixt van der Wal, Nynke Hofstede, libero Geldou de Boer, Rosa Entius, Pleun van der Pijlen en Annika de Goede. Britt Schreurs is herstellende van een voetblessure.

Remmen los
In de vijfde set gingen de remmen echter los bij Friso Sneek dat een versnelling hoger speelde en liet zien dat er een duidelijk verschil is tussen de nummer twee en de nummer laatst. Met 7-15 konden de roodhemden alsnog twee punten noteren. Anniek Siebring die weer mooi aanhaakt en veel goede momenten kende was duidelijk in haar analyse: ”Het moest vandaag echt uit onze tenen komen. We zijn blij met de twee punten. Komende week weer hard trainen en een tandje erbij, ”aldus de blonde buitenaanvalster.

Super Saturday in Sneker Sporthal
Komende week Super Saturday. De heren van VC Sneek spelen dan om 16.00 uur tegen Webton uit Hengelo en Friso Sneek komt vier uren later in de wei tegen Apollo 8. Kortom: het Sneker publiek zal weer veel gebruik maken van Uitzending gemist.

friso sneek-peelpush

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer