Friso Sneek knakt Sudosa/Desto in derde set voor 3-0 triomf

Nieuws

In de nagenoeg uitverkochte en sfeervolle Sneker Sporthal deed Friso Sneek uitstekende zaken. De formatie van Erik Reitsma bond Sudosa /Desto met 3-0 aan de zegekar en dat was het resultaat waarop de trainer/coach vooraf ook op had gehoopt, want door deze overwinning sloegen de Snekers een gat nu met de Drenten van zes punten en zeven met Djoppz Zwolle en dat op de helft van de play-offs.(25-22, 25-20 en 25-11)

Ruime cijfers
Derhalve een glimlachende Reitsma na afloop dus die met name erg content was met name de prima slotset. Daarin werd het verschil tussen de thuisploeg en de bezoekers ineens heel groot dat veroorzaakt werd door de sterke blokkering en aanval van Friso Sneek en versterkt werd door de grotere foutenlast aan Asser zijde. Aanvallen van hen vielen alle kanten op behalve de goeie en de pass belandde niet meer in de handjes van de spelverdeler. Daarmee werd het verschil toch ruim in ruime cijfers uitgedrukt en daar zag het lange tijd niet naar uit ondanks de voorsprong van Friso Sneek steeds en de inhaalrace van Sudosa/Desto.

Klaverjasclub
Reitsma kon andermaal zijn notitieblokje tevoorschijn halen en bij het hoofdstuk blessures nu weer iemand toevoegen. Naast Lisan Siemonsma en Britt Schreurs meldde zich Iris Oosterbaan aan de poort die zich nu ook op krukken voortbeweegt. Nog een blessure erbij en de dames kunnen een aardige klaverjasclub starten. De Sneker trainer/coach hoopt dat Iris Oosterbaan en Britt Schreurs nog in april tijdens de play offs speelminuten kunnen maken. Voor Lisan Siemonsma met de achillespeesblessure is het seizoen voorbij.

Statistieken
De basis van Friso Sneek kende de volgende gezichten: Nynke Oud, Rosa Entius, Nynke Hofstede, Anniek Siebring, Rixt van de Wal en Pleun van der Pijl. Aan Asser zijde ex Friso Sneek speelsters Danique Aardema en Paula Boonstra die uiteraard gebrand waren op een goed resultaat. De statistieken vooraf zagen er voor de bezoekers niet bepaald gunstig uit, want hoewel men steeds heel dichtbij was, heeft de ploeg van Mark Afman de Snekers nog niet op het hakblok kunnen leggen.

Kat en muisspel
Het was in de eerste en tweede set bij tijd en wijle een mooi kat en muisspel. Er werd tactisch geserveerd op de libero Danique Hamming en de Drenten zochten Pleun van der Pijl op. Gek genoeg was dit een kolfje naar de hand van beide spelers, want zowel Hammink als Van der Pijl zeiden braaf “dank je wel” en werden terecht tot MVP’s uitgeroepen door beide coaches. Dat de winst in de eerste twee sets in Sneker voordeel beslist werd, lag met name in het feit dat er verdedigend meer van de grond werd gehaald en er op mid door de roodhemden een beter rendement werd behaald. Rixt van der Wal, weer ouderwets scorend, en Nynke Hofstede – 12 scores en daarmee topscorer- zaten als midjes prima in de wedstrijd. Aanvallend was het sowieso beter aan Sneker zijde getuige de cijfertjes achteraf.

Remmen los
In de derde set ging het aanvankelijk wat gelijk op maar na 6-6 ontstond er een groot reliëf. Aanvallende fouten bezorgden Friso Sneek snel een drie punten voorsprong en vanaf dat moment gingen de Sneker remmen los met mooie scores van Anniek Siebing, Rosa Entius, Nynke Hofstede, Pleun van der Pijl, Rixt van der Wal en de tactische ballen van Nynke Oud.

Spotlights
De 3-0 kwam daarbij als een ultramooie binnenkomer voor de Reitsmabrigade. Ook al omdat Apollo 8 met 3-0 van Djopzz Zwolle won is het verschil tussen de top 2 en de nummers 3 en 4 al behoorlijk groot. Mechanisatiebedrijf Kuipers stond in de spotlights en reikte aan Danique Hamming en Pleun van der Pijl een prachtige bloemenmand uit als waardering voor hun goede spel. Van der Pijl: “Ik ben er trots op hoe wij met de tegenslag zijn omgegaan als team vorige week. En daar is deze winst de verdienste van”.


Prachtig decor
Saillant in de volle Sneker veste was de aanwezigheid van diverse verenigingen. Zo waren Makkum, Drachten, Zwaagwesteinde en Bolsward met een grote supportersschare aanwezig. De jeugd was duidelijk onder de indruk van de prestaties van de Sneker meiden en bleven nog lange tijd op het centre court staan om de felbegeerde handtekeningen en selfies te maken. Een prachtig voren en ook het achterland de weg naar de Sneker Sporthal massaal weet te vinden. decor waaruit maar weer eens blijkt dat het volleybal in Sneek leeft als nooit te voren.

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer