Friso Sneek met riante voorsprong winterstop in na zege op Draisma Dynamo (3-1)

Nieuws

Opperbeste stemming in de avonduren in de Sneker Sporthal, want welke vereniging kan zeggen dat beide standaardteams bovenaan staan in hun competitie? De uitgelaten feestvreugde kreeg extra cachet na de triomf van de dames van Friso Sneek op Draaisma Dynamo nadat eerst de heren van VC Sneek met 3-1 van AVV Kiestand hadden gewonnen en ook koploper zijn in de Topdivisie. Een perfecte eerste seizoenshelft van de Sneker volleybalclub!

Drie punten
Met een minimale voorsprong op de nummer twee van zes punten zwaaien de dames van Friso Sneek de decembermaand uit. De ploeg van Erik Reitsma ondervond geen schade aan de partij tegen Draisma Dynamo dat in vier sets verslagen werd al dreigde er wel even een vijfde set. Twee fouten van de gasten en een paar effectieve bloks zorgden ervoor dat de Sneker toeschouwers tevreden huiswaarts konden keren en de drie punten koesterden. (25-18, 25-16, 20-25 en 28-26)

Tussenpaus
Interim trainer/coach Jorg Radstake had als hoofdelijk verantwoordelijke nog nooit in Sneek verloren. Ook niet zo vreemd, want de tussenpaus aan Dynamo-zijde heeft sinds kort het roer overgenomen en zal in januari weer de rol van assistent trainer op zich nemen. Nu moest Radstake met zijn formatie met een 3-1 nederlaag genoegen nemen en dat had anders kunnen c.q. moeten lopen: de bezoekers kregen namelijk in de vierde set twee setpoints maar hielpen die zelf om zeep.

Sneker binnenhaven
Erik Reitsma was weer eens de lachende derde met zijn Friso Sneek en zat niet op een vijfsetter te wachten na de 2-3 triomf in Assen afgelopen woensdag. De roodhemden speelden twee prima eerste sets en leek het dat de weer goed gevulde Sneker sporthal voor half tien thuis zou zijn. Zover kwam het niet: verslapping aan Sneker zijde en een steeds sterk spelend Dynamo zette Friso Sneek onder sterke servedruk in de derde set en de pass vloog alle kanten op behalve de goeie. In de vierde set stelde de koploper orde op zaken al ging dat niet van een leien dakje. Boven de twintig punten hadden de zwarthemden het heft stevig in handen maar uiteindelijk strandde het Apeldoornse schip toch in de Sneker binnenhaven. (26-28)

Killblocks Sietske Osinga
De Snekers moesten vooraf andermaal op de mid improviseren. Rixt van der Wal is uiteraard een vaste basisspeler, maar door het gemis van Fleur Wiersma en Nynke Hofstede stond nu Sietske Osinga daar geposteerd naast Nynke Oud, Rosa Entius, Britt Schreurs Anniek Siebring en libero Geldou de Boer. Geen probleem voor Osinga die moeiteloos in het spel meekwam en diverse killblocks produceerde. Ook een lekker gevoel als je ook al vier sets van eerder die middag in de benen hebt. Heuglijke feit voor Erik Reitsma  om te constateren dat hij altijd een beroep kan doen op voormalige spelers van dames 1 die bereid zijn het team uit de brand te helpen.

Prijs van Optisport
Door de 3-1 overwinning op Draisma Dynamo en de andere verrassende uitslagen lopen de Friezinnen andermaal een punt uit op  rest van het veld. Een voorsprong die zelfs menig optimist niet had kunnen voorspellen. MVP aan Sneker kant werd libero Geldou de Boer en aan Apeldoornse zijde was jeugdinternational Lotte Bruinsma de meest waardevolle speler. De glunderende gezichten werden door matchsponsor Optisport verblijd met een mooie prijs voor hun inzet en prestaties. Daarnaast kreeg jurylid Frans Loderus de gouden speld uitgereikt van groepscoördinator Benno Elfink van de Nevobo voor zijn grote inzet voor het nationale en internationale gebeuren.

Bekerduel zaterdag
Friso Sneek kan zich nu opmaken voor de beker tegen Hollandse Pot Enzo VV Utrecht komende zaterdag in de Sneker volleybalarena. Vorig jaar werden de Snekers in de halve finale door de Utrechtenaren geëlimineerd, maar zover willen de roodhemden het nu niet weer laten komen. Het duel begint om 20.00 uur.

Friso Sneek-Draisma DynamoFriso Sneek-Draisma Dynamo

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer