Friso Sneek na moeizame start naar 3-1 winst op VV Utrecht

Nieuws

De volleyballers van Friso Sneek zijn nagenoeg zonder kleerscheuren uit het Europese avontuur gekomen. De ploeg van Erik Reitsma heeft de knop meteen kunnen omzetten na de retourvlucht op woensdag en de training op donderdag want de eerste thuisconfrontatie in de zeer goed bezette Sneker arena werd met 3-1 gewonnen tegen het fris opererende Meerdervoort VV Utrecht.

Lekkere ingrediënten
Reitsma mag trots zijn op zijn meiden dat er een viersets zege voortvloeide uit hun eerste presentatie aan het Sneker publiek. Een indrukwekkende reis naar de Faeröer Eilanden en belangrijker nog- een makkelijke plaatsing voor de achtste finales van de Challenge Cup- waren de lekkere ingrediënten om de krachten te meten met de Utrechtse opponent.

Goede gevoel
De ploeg van de nieuwe coach Anne Meijnderts zal in de eerste set toch met groot enthousiasme naar haar team hebben gekeken. De Utrechtenaren, die in vergelijking met vorig jaar toch een aantal spelbepalende spelers zijn kwijt geraakt waaronder spelverdeler Ana Rekar, was zich alleszins van plan om zich in te graven en het goede gevoel bij de Sneker ploeg nog eens te versterken. De zwarthemden trokken meteen fel van leer – de ploeg kent onmiskenbaar nog genoeg kwaliteit voor een klassering in het linker rijtje-  vierden elk punt met groot enthousiasme.

Setwinst
Met name aanvallend maakten de gasten het verschil en staken boven zichzelf uit. De bezoekers hadden vanaf het begin van de set telkens de lead en gaven de voorsprong niet meer af ondanks dat het spannend werd op 22-24. Een misverstand tussen Geldou de Boer en Britt Schreurs leidde de setwinst in van VVU.

Turbo
Utrecht, vorig jaar opponent in de finale tegen Fris Sneek, bleef uit hetzelfde vaatje tappen.  Met prima omloopballen liepen ze uit naar 8-15, maar dat bleek geen garantie voor de setwinst. Bij Friso Sneek ging vervolgens de turbo aan en Utrecht werd onder servedruk gezet. Via 22-20 werden de rollen omgedraaid en vooral blokkerend was de Sneker muur niet te slechten. Een blok van Anniek Siebring en Rixt van der Wal betekende 24-23 en laatstgenoemde mepte zelf het beslissende punt binnen.

Foutencoëfficiënt
Daarmee kregen de gasten toch een klein tikje want zelf gingen het foutencoëfficiënt omhoog en via 8-3, 13-9, 18-12 en 22-16 werd het verschil gemaakt in set drie met 25-17 als eindresultaat.  In de vierde en tevens slotset verdedigde Sneek uitstekend en aanvallend rendeerde het geheel goed. Met in de slotfase een aanvallende tetter van Rixt Scholten, een tweetal gerichte serves van Nynke Oud en de beslissende mep van Rixt van der Wal kon de bank de speelvloer op om de 3-1 triomf te voeren.

MVP
Geldou de Boer was in ogen van de staf van uit de Domstad de meest waardevolle speler aan Sneker zijde terwijl Erik Reitsma libero Emma Rekar het cadeau uit handen van twee jeugdige vertegenwoordigers van Optisport liet overhandigen. Beiden de libero’s van het team hetgeen impliceert dat er de nodige ballen van de vloer geraapt moesten worden.

Friso-UtrechtFriso-UtrechtFriso-Utrecht

Bron: VC Sneek
Foto’s Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws