Friso Sneek verwijst Sliedrecht Sport in rechtstreeks duel buiten play offs

Nieuws

In een uiterst vermakelijke vijfsetter zegevierde Friso Sneek over Sliedrecht Sport en dompte daarmee de gasten in diepe rouw die een driepunter nodig hadden.  De ploeg van ex -Sneekspeler Lotte Groninger ging in vijf sets ten onder in de volle en enthousiaste Sneker Sporthal dat eigenlijk aan het eind van de derde set zich al richting de uitgang begaf. Met in het achterhoofd dat Apollo 8 zondag in Meijel zou winnen – dat inderdaad gebeurde een dag later – betekende dit exit voor de Zuid- Hollandse formatie en tevens bekerwinnaar. Friso Sneek hield met 25-18, 25-20, 27-29, 22-25 en 15-7 twee punten thuis.

Merkwaardige opleving
De formatie van Erik Reitsma speelde in de eerste en tweede set een prima partij en liet de ploeg van Elroy Bezemer geen schijn van kans. Blokkerend, aanvallend en een sterke serve en het verschil is gauw verklaard. Daarmee serveerde Sliedrecht zwak en stond strak van de zenuwen. Totdat er in de derde set een merkwaardige opleving kwam. Op 20-13 kantelde de hele wedstrijd. Oorzaken: Sliedrecht rook dat er kansen waren en Friso leunde teveel achterover. “Inderdaad, in de derde en vierde set lieten we het ons overkomen. Dat mag niet gebeuren natuurlijk.” Nynke Oud kon zich daarin vinden:” We hadden het eerder moeten afmaken, maar ik ben blij met de overwinning.”

Mooie intermezzo
Friso Sneek had in de derde set zowaar een aantal matchpoints maar de aanvallers waren niet bij machte om de beslissende tik uit te delen. Dat lag overigens niet aan Britt Schreurs die maar liefst 26 scores liet aantekenen. Daarnaast zat Lisan Siemonsma blokkerend sterk in de wedstrijd en zijn de doortikballen van captain Nynke Oud een mooie intermezzo als de rally wat te lang duurt.

Hartverwarmende partij
Reitsma gaf Rixt van der Wal rust en startte met Rosa Entius, Nynke Oud, Britt Schreurs, Lisan Siemonsma, Fleur Wiersma, Anniek Siebring en libero Geldou de Boer. Van der Wal bleef vijf sets op de kant terwijl Reitsma veel van zijn spelers speeltijd gaf. Sjanet Wijnia acteerde drie sets en kon terugzien op een hartverwarmende partij.

Zakjapanners
Hartverwarmend was het zeker in de Sneker volleybaltempo. Halverwege de derde set werden de zakjapanners bij de Sliedrechtfans echter weer tevoorschijn gehaald en toen de bezoekers de vierde set wonnen, was men door het dolle en aan het rekenen. Het zou dus nog kunnen?  Nee dus en wishful thinking.  Sneek schakelde een tandje hoger en wenste niet mee te werken aan de oprisping van Sliedrecht Sport. Aanvallend en blokkerend zat het weer ouderwets snor en met 15-8 hield de koploper twee punten in Sneek en liet de verbouwereerde blauwwitten in treurnis achter.

Waardering als MVP
Uit handen van Marco Lageveen van Kunstgebit Sneek ontving Lana Lijkendijk de attentie voor de MVP terwijl captain Nynke Oud door de nummer twee van de ranglijst als meest waardevolle speler werd gekroond. Altijd een mooi moment als je een dergelijke vorm van waardering krijgt en dat onderstreept wordt met een aardig herinnering in een klein ceremonieel moment.

Rust
Voor Friso Sneek breekt een periode van rust aan. Pas op 24 februari beginnen de play offs met een uitwedstrijd voor Friso Sneek. Op 2 en 9 maart wordt het weer dringen in de Sneker volleybaltempel, want dan spelen de dames van Friso Sneek een thuiswedstrijd.

Bron: VC Sneek
Foto’s: Lieuwe Bosch