Hard werkend Sneek (DS2) verliest eerste competitie wedstrijd

Nieuws

Afgelopen zaterdag hebben de dames van VC Sneek DS2 hun eerste competitiewedstrijd gespeeld. Tegen Kamernet/Veracles DS1 werd met 3 – 0 verloren. 

Na 5 weken voorbereiding was het aan VC Sneek DS2 om het harde trainen in de praktijk te brengen. Veracles had de trommel weer onder het stof vandaan gehaald en begon met veel enthousiasme van het publiek goed aan de wedstrijd. Het team van Sneek, met nog veel jonge speelsters, had het op sommige momenten erg zwaar in de pass maar lieten met vlagen erg mooie dingen zien. 

Hard werken

De eerste set werd begonnen met Suze Zijlstra en Rianne Jasper op de passer-loper positie, op de midden Julia van der Glas en Houkje de Lange, op de spelverdeling Noa de Haas en diagonaal Silke Zeinstra. Libero was Sjanet Wijnia. Deze dames werkten voor elk punt erg hard en konden op deze manier prima mee komen. Door een mooie service serie van een van de dames van Veracles, kon de achterstand helaas niet meer ingehaald worden en verloren de dames met 25-18 in de eerste set. 

In de tweede set besloot trainer en coach Bryan de Haas met een andere opstelling te beginnen. Op de passer-loper positie kwam Pleun Strikwerda in de plek van Suze Zijlstra, Marije van der Sluis op de plek van Julia van der Glas, Rixt Wijnia kwam op de plek van Silke Zeinstra en Noa de Haas werd gewisseld voor Melanie Zwerver. Door de gehele wedstrijd heen heeft het team iedereen kunnen laten spelen. Ook in deze set hadden de dames het zwaar met de servicedruk van Veracles. Met een goede comeback lieten de dames zien dat ze niet zomaar over hun heen lieten lopen en werd het wel degelijk spannend. Helaas trokken de dames uit Sneek net aan het kortste eind en was de comeback misschien net te laat. Met 25-23 verloren zij deze set. 

Progressie

In de derde set kwam hetzelfde beeld naar voren, hardwerkende meiden die met vlagen heel goed spel laten zien. Met als uitblinker Rixt Wijnia, die veel punten via de handen slim wist te scoren. Ook deze set werd met 25-18 verloren. Het was mooi om te zien dat er ook deze week weer veel progressie te zien was ten opzichte van de oefenwedstrijden. Komende twee weken mogen zij weer hard aan de bak, om in dezelfde hal tegen Donitas DS1 dit keer wél punten mee naar huis te nemen.

Bron: Persbericht VC Sneek

Foto: Eigen foto

Delen

Laatste nieuws

Lees meer