Heren VC Sneek blijven ongeslagen na 3-2 zege op VoCaSa

Nieuws

De heren van VC Sneek zijn aan een uitstekend debuut bezig in de Superdivisie. Voor het oog van een rijkelijke supportersschare in de Sneker volleybaltempel won de ploeg van Erik Mulder en Patrick Koelemij voor de twee keer op rij hun thuiswedstrijd. Allesbehalve makkelijk ging het niet, maar na ruim twee uren konden de manschappen van een welverdiende nasischotel met kroepoek en pindasaus genieten.

Instelling
VoCaSa trok zich vorig jaar terug uit de eredivisie en zag op een speler na het gehele team vertrekken. “Een groot gemis, ”aldus trainer Josha Kailola die voor het tweede jaar de Nijmeegse ploeg onder zijn hoede heeft. ‘Maar, we zijn ambitieus. We trainen vier maal in de week en ik heb het team steeds op de training. Dat zegt wel iets over de instelling van de jongens.”

Killblocks
De ploeg wordt geregisseerd door spelverdeler Jesse Latuhihin en moet het voornamelijk hebben van diagonaal Jip Kemperman. De linkshandige had ook wel een flinke nasischotel verdiend want hij vormde een ware plaaggeest voor het Sneker blok dat echter gedurende de partij steeds meer vat op de hard slaande Nijmegenaar kreeg. Vooral Klaas Jelmer Hoekstra had een aangename middag en noteerde bijna in de dubbele cijfers met zijn killblocks. “Heerlijk, ”aldus de routinier naderhand.

Herboren
De ploeg wilde ook de jarige Jeen Pieter van der Meer trakteren op een succes en daarin slaagde de thuisploeg met verve. Vooral het echec in de derde set, 26-24 verlies na een 24-22 voorsprong, werd na een 9-4 achterstand in de vierde set ongedaan gemaakt. Jeen Pieter van der Meer, moeizaam startend en even een time out gunnend- kwam herboren terug en raakte de ballen zoals men van hem gewend is. “Vooral hoog en hard”, is zijn motto.

Knokken
Koelemij en Mulder startten met Luuk Boone, Jelmer Spoor, Klaas Jelmer Hoekstra. Jarick Visser, Jeen Pieter van der Meer, Quinn Bruin Slot en libero Tom Carlos Wollesen. Het zevental moest voor elke centimeter knokken in de openingsset en met Jelmer Spoor- vorige week voortreffelijk op dreef- werd veelal bediend. “Ik pakte ze vandaag niet helemaal goed, ”verklaarde Spoor die overigens weer prachtig aanvalsgeweld liet zien. In de tweede set een evenwichtiger VC Sneek. Yarick Visser serveerde sterk en via 19-16 werden op 25-23 de zijden gewisseld. In de derde set aanvankelijk een beter VC Sneek dat op setwinst leek af te stevenen maar zoals een bekend Volendams spreekwoord zegt: ”Bloemen liggen aan de finish.” Die overschreed VoCaSa wel met 24-26 zodat de gasten op een 1-2 voorsprong kwamen.

Sleeptouw
Mulder en Koelemij pleegde enkele wissels en brachten o.a. John Kobba die met zijn serve veel onrust in de Nijmeegse defensie stichtte. Een sterk blokkerende Klaas Jelmer Hoekstre  en een spetterende Jeen Pieter van der Meer op de buitenkant namen de ploeg op sleeptouw. Met beide personen in de hoofdrol werd er gewisseld voor de vijfde set.

“Coming”
Deze beslissende set was wederom een prooi voor VC Sneek met 15-11 waardoor de thuisploeg voor de derde maal aan de winnende hand bleef. Een schitterende prestatie voor de heren die de sympathie van het publiek winnen. Datzelfde publiek gaat steeds meer beseffen dat de heren “coming” zijn en hun optreden oppoetsen met de nodige eerste successen. Waartoe  dat leidt, is natuurlijk de vraag aan het eind van de rit. Kailola van verliezend opponent VoCaSa: “ Het ligt allemaal verschrikkelijk dicht bij elkaar. Wij verliezen van Peelpush, zij spelen al jaren samen en Sneek wint weer van Peelpush en ons. Zeg het maar straks”. “Inderdaad”,  beaamde Koelemij. “Al speelden we vorige week beter dan vandaag vond ik.”

Trots en MVP
Koelemij en Mulder kunnen in ieder geval maandag met trots naar de training stappen. Met zeven punten uit drie duels staat de ploeg van aanvoerder Luuk Boone twee punten achter Taurus en Keistad. Op 9 november spelen de Snekers uit tegen de reservisten van Rensa Family Orion dat nu nog puntloos is. Na de match werden Luuk Boone bij VC Sneek en Jip Kemperman bij VoCaSa tot meest waardevolle spelers uitgeroepen en mochten een aardige attentie in ontvangst nemen.

Bron: VC Sneek
Foto: Lieuwe Bosch

Heren VC Sneek VoCaSaHeren VC Sneek VoCaSaHeren VC Sneek VoCaSa

 

 

Delen

Laatste nieuws