Jeffrey Scharbaai aan het woord 

Nieuws

Met deze warme dagen lijkt het net of zitten we nog midden in de zomer, maar ondertussen is de opstart van het nieuwe volleybal in volle vaart. Heel anders dan andere jaren gezien de uitdagingen van de huidige Corona-tijd. Met dit nieuwsbericht willen we u informeren over de voorbereidingsperiode waar Dames 1 volop in training is om klaar te zijn voor het Super Cup weekend en de start van de competitie.

Uiteraard hoort u binnenkort weer en meer over de te spelen thuiswedstrijden. In overleg met Gemeente en Nevobo wordt er hard gewerkt aan een plan waarbij we er alles aan doen om te kunnen spelen met toeschouwers! Aanstaande weekend is er een oefenwedstrijd tegen Zwolle. Deze wedstrijd gebruikt het bestuur in samenwerking met Carolina Stilma, de nieuwe manager Dames 1, als oefening op “Het managen van toeschouwers”. Op basis van die testcase verwachten we een goed plan te kunnen maken voor de competitiewedstrijden. Zodra we weten hoe dit gaat lukken, zullen we u informeren. Maar nu eerst over de dames, de staf en de voorbereiding:

“Dikke pluim hoe de dames trainen en spelen”, zo zegt de nieuwe trainer/coach. Jeffrey Scharbaai, sinds 1 juni trainer/coach van Dames 1, zet het komende seizoen de lijnen uit en doet dat samen met Henriëtte ter Steege en Jurjen de Jong. Ter Steege leidde de Sneker formatie naar de play-offs na een uitstekende vierde plaats in de eindklassering. Ondertussen legde ze ook het contact met Jeffrey Scharbaai die Henriëtte kent uit haar spelersloopbaan bij Arke Pollux, het huidige Eurosped. De Nijverdalse wilde graag terugkeren in haar vertrouwde rol als assistent-trainer en in Jeffrey de beoogde trainer/coach van VC Sneek zag.

De 44-jarige Deldenaar is “volle bak” aan de slag gedaan met zijn selectie. “We zijn in de buitenlucht gestart”, blikt de gedreven trainer/coach terug. Scharbaai heeft in de maanden juni, juli en augustus met name fysiek hard kunnen werken. “Ik ben heel positief gestemd over de meiden”, zegt hij resoluut. “We hebben net een driekamp tegen Zwolle, Eurosped en Set Up gespeeld met wisselende resultaten maar als ik zie hoe de meiden er fysiek bij staan dan ben ik daar heel blij mee”.

De as van VC Sneek is in tact gebleven en gezien de geringe mutaties wekt dat wellicht verwachtingen. “Ik ben positief gestemd”, stelt Scharbaai, “maar we moeten ook realistisch zijn. De verschillen in de competitie zullen namelijk niet erg groot zijn”,  verwacht hij. Met een andere trainer zijn er ook nieuwe ideeën. “Ik wil graag wat sneller willen spelen en de patronen zullen wat anders zijn. Ik heb nu mooi de tijd met de meiden om daar hard aan te werken al blijft het natuurlijk een gewenningsproces”.

Op zaterdag 3 oktober wacht de eerste testcase. Dan spelen de dames in Ede voor de Super Cup tegen landskampioen Sliedrecht. Een week later ontvangt de équipe van aanvoerster Roos van Wijnen Fast Flamingo in de Sneker Sporthal voor de eerste thuisouverture. Hopelijk kunnen de dames de nieuwe trainer/coach dan op een eerste triomf trakteren.

Delen

Laatste nieuws

Lees meer