Jeugdige trainers VC Sneek werken aan trainersvaardigheden

Nieuws

Op maandag en woensdagmiddag is de Sneker sporthal een uur lang het domein van de jongste jeugd van volleybalclub Sneek. In deze 2 uren trainen maar liefst 20 van onze teams! 80 kleine stuiterballen lopen rond op de volleybalvelden. De trainingen staan voor een groot deel onder leiding van enthousiaste jonge trainers van 13 tot 16 jaar. Het is aan deze trainers om leuke en leerzame trainingen aan te bieden.

Training geven en coachen van een team is leuk, maar ook een hele uitdaging! Er zijn heel erg gemotiveerde kinderen, maar ook dartelende, dromerige, jonge huppelmeisjes in een mooie nieuwe outfit en wild rondrennende mannetjes. Van onze trainers wordt veel verwacht! Leuke en uitdagende trainingen aanbieden, en ook nog een beetje opvoeden.

Het Jeugdbestuur van VC Sneek ondersteunt de trainers bij het geven van goede trainingen. We willen dat de trainers zelf plezier houden in het geven van training. Wij geven trainers de juiste tips mee zodat ze zelfverzekerd voor de groep staan, en zo nodig kunnen omgaan met lastig gedrag. Dat trainers zich fijn voelen op onze club, plezier hebben tijdens de training vinden wij belangrijk. En hopelijk blijven de trainers, door onze inspanningen, langer verbonden aan onze club!

Wij moedigen onze trainers aan om zichzelf te ontwikkelen. Daarom hebben wij de hulp ingeschakeld van het Beweegteam in Súdwest-Fryslân. Een buurtsportcoach coacht onze trainers door middel van workshops, observaties tijdens trainingen en reflectiegesprekken. Elke trainer krijgt zo ondersteuning op maat.

Door de huidige Corona-maatregelen gaan onze trainingen niet door. Samen met de buurtsportcoach grijpen wij ook dit moment aan om met onze trainers aan de slag te gaan. Al onze trainers volgen op dit moment een online module over de basis van training geven, maar ook over omgaan met emoties en lastig gedrag. Deze online module is ontwikkeld door NOC*NSF. Van de eerste jonge trainers die de module hebben afgerond, krijgen wij al enthousiaste reacties binnen.

Wilt u meer weten over hoe wij dit hebben aangepakt? Neem dan contact op met ons jeugdbestuur. Voor meer informatie over trainersondersteuning van het Beweegteam kunt u terecht bij onze verenigingsondersteuner René van Dam via rene@sportfryslan.nl.

Delen

Snel naar

Delen

Laatste nieuws

Lees meer