Jongensteam VC Joure VIP-gasten bij VC Sneek heren 1

Nieuws

Ze zagen er al weken naar uit: de jongens van VC Joure waren uitgenodigd door heren 1 van VC Sneek om hun favorieten aan te moedigen in de thuiswedstrijd tegen DIO Bedum. Een mooi initiatief van de Sneker topdivisionist al kwam de invitatie niet geheel onverwacht uit de lucht vallen: de Jouster jongens zijn ook trouwe deelnemers aan het Smashbalproject en kennen hun idolen al van deze trainingssessies.

Topper van de Week
Bij VC Sneek doet de organisatie veel aan entertainment. Het vermaak bij de dames van Friso Sneek is daar een lichtend voorbeeld van en nu wordt ook een aanvang bij de heren gemaakt. De eerste proef op de som is het uitnodigen van jonge spelers die wel eens de Topper van de Week willen zijn. Aan de jongens van Joure was dat niet aan dove mansoren gezegd.

Tactiek
Om 18.00 stonden Egbert Bijma, Bas Torn Broers, Niek Mittendorff, Wout Visser, Melvin Brink en Tieme Veltman en hun ouders paraat om ontvangen te worden door manager Marsha Potma en begeleiding. De boys kregen daarbij een prachtig shirt van VC Sneek met als titel “Topper van de Week”. Dat presentje werd in dank aanvaard want wil nu niet met dit zeldzame exemplaar straks ook gaan trainen? Daarna werden de mannen meegenomen naar de kleedkamer in de wedstrijdvoorbereiding. Trainer/coach Edward Kamphuis deelde zijn tactiek met de jongens die uiteraard deze geheime informatie voor zichzelf moesten houden.

Serveren
Egbert Bijma en Bas Torn Broers mochten de eerste serve in het veld brengen voor het oog van het weer in volle getale opgekomen Sneker publiek. Het enthousiasme bij de knapen was groot en met name werd er bewonderend gekeken naar de sprong- en slagkracht van de Sneker ploeg. Vooral Jeen Pieter van der Meer scoorde daarbij hoog in de ogen van de Jousters.

Foto, handtekeningen en een poster
Zij werden na verloop wat stiller in hun aanmoedigingen, omdat de thuisploeg in de derde en vierde set de gasten uit Bedum niet meer hun wil konden opleggen. Derhalve een 1-3 verlies voor VC Sneek en tot grote teleurstelling van het Jouster zestal. Zij mochten na afloop echter nog wel met hun favorieten op de foto, kregen de nodige autogrammen op het shirt en gingen naar huis met een fraaie poster met daarop alle waardevolle handtekeningen van de spelers. Een zeer geslaagd uitje derhalve voor deze jonge volleyballers die ongetwijfeld binnenkort weer aanwezig zullen zijn. Uiteraard in hun gekoesterde VC Sneek shirt “Topper van de Week” en het liefst als VIP natuurlijk!

Bron: VC Sneek
Foto: Marsha Potma

Delen

Laatste nieuws

Lees meer