Landskampioenen Friso Sneek en FDS uitgebreid in het zonnetje gezet

Nieuws

Het ideale scenario lag er: prachtig zomerweer, een stralende zon, een heerlijke temperatuur om door de Sneker grachten te varen, een bomvolle binnenstad met tot op de laatste plaats bezette terrasjes en drommen mensen langs de route om hun kampioenen uitvoerig toe te juichen.

De beste van Nederland
Het kon niet op voor de dames van Friso Sneek die alle toejuichingen als bescheiden vedettes in ontvangst namen. Daarbij was er evenzoveel aandacht voor de zitvolleyballers van FDS die eveneens de beste van Nederland zijn geworden. Twee topsportclubs die iets unieks presteerden in de volleybalsport en beide uit het volleybalmaffe Sneek komen.

Enthousiaste menigte
Er werden kosten noch moeite gespaard om beide Sneker verenigingen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje te zetten. De start bij thuishaven de Sneker Sporthal was al prachtig. Vier sloepen lagen klaar om spelers en staf van Friso Sneek en FDS door de binnenstad van Sneek te varen. Nadat beide ploegen hartstochtelijk werden toejuicht door een enthousiaste menigte volgde de officiële huldiging bij de Waterpoort. Voorzitter Han Mulder van VC Sneek zei inspirerende woorden over het succes van de dames en de ambities van VC Sneek waarna wethouder Bauke Dam van SWF heel veel waardering uitsprak over de prestaties en de impact van de volleyballers van VC Sneek en FDS. Twee landskampioenen uit Friesland en uit één stad is iets waar geen enkele gemeente mee kan pronken.

Diverse cadeaus
Na de huldiging die gepaard ging met de nodige fotosessies begaven de Friso dames zich richting centrum voor diverse fotoshoots en werd er gezamenlijk gegeten bij Onder de Linden. Hier werd mooi en ook emotioneel getinte speeches gehouden voor Pleun van der Pijl, Rosa Entius, Carolina Stilma en Sharon Olstman. Zij ontvingen mooie cadeaus maar ook de andere spelers werden niet vergeten en kregen een gevulde goodybag en een schitterende VC Sneek handdoek met eigen naam erin geborduurd.

Samenwerking VC Sneek en FDS
Het had aldus niet een mooiere dag kunnen zijn: veel aandacht van iedereen voor de verrichtingen van Friso Sneek en FDS. Beide verenigingen gaan een intensieve samenwerking aan om de volleybalsport nationaal nog meer body te geven. Waar een mooie stad als Sneek groot in kan zijn: topsport en sportieve verbondenheid!

Friso Sneek Dames 1 landskampioen 2024

Bron: VC Sneek

Delen

Laatste nieuws

Lees meer