Meisjes B VC Sneek tweede van Nederland

Nieuws

Het meisjes B team van VC Sneek heeft op het NOJK een meer dan uitstekende prestatie geleverd. De ploeg van Caroline Yntema en Simone Siemonsma mag het komende jaar als de nummer twee van Nederland door het leven gaan en daarop mogen de jeugdige Sneker talenten buitengewoon trots zijn.

Vier teams
VC Sneek kon in het Paasweekend maar liefst vier teams afvaardigen naar de diverse leeftijdsklassen. Meisjes A+, Meisjes A, Meisjes B en Meisjes C konden na een gezamenlijk en heerlijk paasontbijt allen beginnen aan een mooie missie: meedoen aan het Nederlandse kampioenschap voor clubteams en daarbij reiken tot het hoogste ereschavot. Dat was niet utopisch omdat vorig jaar Meisjes D als beste van ons land gekroond werden. In vergelijking met vorig jaar was de Sneker afvaardiging deze editie met 25 procent toegenomen.

Meisjes A+
Meisjes A + traden in de Dynamo hal aan tegen VCN, Veracles en Dynamo. Ondanks twee gelijke spelen zat er geen plaats in de kruisfinale in. De Sneker meiden speelden onder meer  gelijk tegen Dynamo dat een aantal eredivisiespeelsters herbergde. De Apeldoornse club verloor de finale in drie sets van US uit Amsterdam.

Meisjes A
Meisjes A konden na drie wedstrijden de volgende balans opmaken: twee verliespartijen tegen Rivo en Peelpush en winst op Devoko waardoor plaatsing voor de kruisfinale niet gerealiseerd kon worden.

Meisjes C
Meisjes C werden derde in de poule en vielen daardoor buiten de kruisfinales. Door winst op Voltena, een gelijkspel tegen Dros Alterno en verlies tegen Dynamo Apeldoorn werd er een vijftig procentscore behaald in Deventer krap achter het Apeldoornse Dros Alterno.

Vuurwerk van Meisjes B
Het vuurwerk kwam echter uit Doetinchem waar Meisjes B na het gelijkspel tegen Orion op stoom kwamen en Dros Alterno en Havoc in straight sets versloegen. In de kruisfinale moesten de meiden flink aan de bak tegen Dynamo Tubbergen, maar hier viel het bekende kwartje na drie sets de goede kant op. In de finale verloren de Snekers met 25-13 en 27-25 van Dynamo Apeldoorn en werden dus tweede van Nederland. Een performance die gezien mag worden.

Mooie toekomstmuziek
Op de jongens na bereikten alle Sneker jeugdteams de finales van het NJOK, het Nederlandse Open Club Kampioenschap. Een toernooi waar altijd met smart naar wordt uitgekeken omdat dit een goede graadmeter is voor de verenigingen in landelijk opzicht. Gezien dat aspect mag VC Sneek trots zijn op haar meiden dat er vier teams zich plaatsten bij de beste acht teams van Nederland. Mooie toekomstmuziek dus voor VC Sneek!

Bron: VC Sneek
Foto:  Staf VC Sneek

Meisjes B VC Sneek

Delen

Laatste nieuws

Lees meer