Meisjes C1 VC Sneek kampioen!

Nieuws
10 december 2022 was de dag dat VC Sneek meisjes C1 kampioen kon worden. Sudosa-Desto JC 1 staat vlak onder ons met drie punten minder, maar aan drie sets winnen hadden wij genoeg om kampioen te worden. Het was erg spannend voor de meiden, want je moet nog wel drie sets gaan winnen. Zaterdag was onze tegenstander “de Meeuwen” uit Zuidhorn.
Lange rally’s
Bij de uitwedstrijd hebben we wel 4-0 gewonnen, maar af en toe konden de Meeuwen goed verdedigen. Onze kracht is toch wel de service druk, er zaten toen lange rally’s bij. Zaterdag gingen de eerste twee sets vrij makkelijk, we gaven veel service druk waar de Meeuwen het lastig mee hadden. Wij speelden ook veel diepe ballen, iets wat ze lastig vonden. De eerste set wonnen we met 25-9 en de tweede set met 25-11.Na twee gewonnen sets begonnen de Meeuwen beter te verdedigen en maakten wij wat meer fouten. De coaches Marije Bil en Tialda Bergstra moesten de meiden weer even op scherp zetten, zodat wij wat minder fouten gingen maken en ons eigen spel weer moesten gaan spelen.
Kampioen!!
In de derde set maakten we verdedigend af en toe wat onnodige fouten, maar de derde set werd toch door Sneek gewonnen met 25-19. Dit betekende dat we zo wie zo nu kampioen waren! Maar er moest nog wel een laatste set gespeeld worden en de meiden zeiden allemaal: deze gaan we ook winnen. Ook de laatste set was af en toe wat rommelig, maar door onze service druk kwamen we al op een ruime voorsprong. Verdedigend deden de meiden het de laatste set ook weer beter en daardoor werd ook de laatste set met 25-10 gewonnen.
Dit betekent dat VC Sneek meisjes C1 verdiend kampioen is geworden in de Hoofdklasse en promoveert naar de Topklasse. Dit ook met dank aan onze trainster Janice Johnson!

Op de foto: Bovenste rij van links naar rechts: Sanne Hoomans, Famke Schram, Rose v. Amersfoort, Bente v/d Sluis, Filijn Bil, Jennifer Stoelwinder.
Onderste rij van links naar rechts: Lise Bergstra, Tess Land, Sophie v/d Berg, Felien Boorsma

Delen

Laatste nieuws

Lees meer