Na bizar einde Friso Sneek exit in de nationale beker

Nieuws

Terwijl in de vijfde set op 14-12 het luid “nog één” door de bomvolle Sneker Sporthal schalde en iedereen zich opmaakte voor een triomf van de dames van Friso Sneek, volgde een laatste stuiptrekking van VV Utrecht dat alsnog de stand gelijk trok, nog een matchpoint egaliseerde en vervolgens als de lachende derde de Sneker arena verliet. Vreugde en teleurstelling in een notendop. Zo knoeterhard en ook tegelijkertijd mooi kan topsport zijn.

Anti-climax
Er gebeurde van alles tijdens het heroïsche gevecht tussen landskampioen Friso Sneek en verliezend bekerfinalist van vorig jaar Hollandse Pot Enzo VV Utrecht. Onmogelijke achterstanden werden van beide kanten ingelopen, een gele en later een rode kaart voor coach Vera Koenen van VV Utrecht, een comfortabele voorsprong voor Friso Sneek in de vijfde set en vervolgens de anti climax vanaf 14-12. Saai was het allesbehalve in de Sneker Sporthal waar de neutrale toeschouwer met een heerlijk gevoel naar huis is gegaan. Twee teams die een dergelijk gevecht leveren verdienen een groot compliment voor de battle.  “Dit was meer dan een finale waardig”,  “aldus een Utrecht supporter naderhand.

Volleybalspektakel
De ingrediënten waren volop aanwezig voor wederom een mooi volleybalspektakel. Beide teams stonden dit seizoen twee keer tegenover elkaar en beide malen zegevierde de formatie van Erik Reitsma. Maar een bekerwedstrijd is altijd anders. Een  voorspelling vooraf was dus ook zich op glad ijs begeven en dat bleek ook in de realiteit. Friso Sneek verloor nipt de eerste set, pakte de tweede set met veel overtuiging, wisselde van kant en verloor de derde set, zette alles op alles om de vierde set binnen te halen en zodoende ontstond een heerlijke en emotionele vijfde set. Friso Sneek nam een 6-3 voorsprong, wisselde op 8-7, kwam met 12-8 voor en had de haven in zicht middels 14-12. Een doortikbal van Nynke Oud haalde de overkant niet en Britt Schreurs perste alle energie in de aanval die net buiten de lijnen belandde. Ondanks de 15-14 voorsprong vervolgens visten de Snekers toch achter het bekende net.

Geen winnaar en verliezer
Vreugde dus bij Utrecht in een duel dat eigenlijk geen winnaar en verliezer verdiende. Daarvoor streden beide equipes teveel om de winst. Naast de ruim 600 toeschouwers rond het veld en in het veld een uitstekende Pleun van der Pijl, een oersterke libero Geldou de Boer en een sublieme Rixt van der Wal die in de tweede set aanvallend en blokkerend bijna alle punten binnen haalde.

Eigen fouten
Maar ondanks alle inzet was het niet genoeg en andermaal vloog Friso Sneek er tegen Utrecht uit. Hetzelfde scenario als vorig jaar toen de gasten ook de weg voor de Snekers versperden. Annika de Goede, prima ingevallen, was realist na afloop:” Op de belangrijke momenten hebben we het laten liggen door eigen fouten aan onze kant waardoor het verlies ook extra bitter is om op dit moment. Aan de andere kant kunnen we ook trots op de dingen die we hebben laten zien tegen ook een zeker goed spelend Utrecht. Deze wedstrijd was ook een mooi voorbeeld van wat voor diepte we in ons team hebben en met de hulp die we op het midden krijgen ook in de club, iets wat zeker niet altijd vanzelfsprekend is. Even de welverdiende rust pakken en het daarna alleen maar meer als een drijfveer gebruiken voor de rest van het seizoen en uiteindelijk ook zeker voor het landskampioenschap”!

Kerstmaal
Via 25-27, 25-12, 19-25, 25-21 en 15-17 smaakt het kerstmaal bij de ploeg uit de Domstad bijzonder lekker. De thuisploeg scoorde wel meer punten met 109 om 102, maar dat was niet genoeg om Utrecht de voer dwars te zetten.

Amusement ten top
Naast het sportieve aspect met een bovenste positie in de competitie verdienen de dames van Friso Sneek wel alle credits. De ploeg van Erik Reitsma trekt in de eigen hal volle tribunes. Zelfs vlak voor de kerst was het weer dringen en moesten extra tribunes worden bijgebouwd. Amusement ten top met daarnaast een feestelijke omlijsting. Iets waar men in Sneek met recht heel trots op mag zijn. MVP aan Sneker zijde werd Rixt van der Wal terwijl bij Utrecht Iris Reinders- ex Friso Sneek overigens- als meest waardevolle speler werd gekozen en van sponsor Willem de Boer de awards kreeg uitgereikt.

Friso Sneek exit in de nationale bekerFriso Sneek exit in de nationale bekerFriso Sneek exit in de nationale beker

Bron: VC Sneek
Foto’s: Lieuwe Bosch

Delen

Laatste nieuws

Lees meer