Nieuwe speelveld VC Sneek klaar voor gebruik

Nieuws

De voltooiing van het nieuwe centre court in de Sneker Sporthal waarop de dames van VC Sneek haar thuiswedstrijden speelt is nu gerealiseerd.  De laatste lijnen voor het volleybalveld zijn geplaatst als laatste in het herstelproces en vanaf vorige week maandag kon de Sneker vereniging het nieuwe hoofdveld in gebruik nemen. 

 

Licentievoorwaarden

De renovatie in de thuishaven van de eredivisionist was nodig aangezien elke club zich vanaf dit seizoen moet conformeren aan de licentievoorwaarden van de Nederlandse volleybalbond. 

 

Een commissie van de Nevobo heeft de sportaccommodatie bekeken en een plan de campagne opgesteld. Elke vereniging heeft daarin de tijd gekregen om met ingang van dit seizoen aan de licentievoorwaarden van de Nevobo te voldoen. Menige club heeft daarbij de handen uit de mouwen moeten steken om de hal volleybalproof te krijgen en om aan deze restricties te voldoen. Zo ook VC Sneek dat nu weer aan alle voorwaarden voldoet en alle eisen heeft kunnen inwilligen en bewerkstelligen. 

 

Ander speelveld

Daarbij is de lichtsterkte op 13 plaatsen gemeten en overstijgt men het gemiddelde van 500 luxe. Verder is de vrije ruimte achter de achterlijnen en achter de zijlijnen aangepast door het speelveld te verplaatsen en is er een nieuwe belijning van een compleet ander speelveld aangebracht. Dat is zoals gememoreerd nu inmiddels bewerkstelligd. De roodhemden van de nieuwbakken trainer/coach Harry van den Brink uit Hattem kunnen hun hart  dus gerust ophalen en goed geprepareerd de voorbereidingen van de competitie ingaan. Op zaterdag 15 oktober spelen de dames dan thuis tegen Dynamo Apeldoorn.

 

Delen

Laatste nieuws

Lees meer