Postzegelactie VC Sneek voor Stichting Cystic Fibrosis

Nieuws

Postzegelactie VC Sneek voor Stichting Cystic FibrosisVolleybalclub VC Sneek gaat zich vanaf half december een maand lang intensief inzetten voor de Stichting Cystic Fibrosis door een inzamelingsactie van postzegels te houden. “Als club hebben we naast een sportieve functie ook een sociale en maatschappelijke betekenis en steunen waar we kunnen goede doelen”, zegt het bestuur van de Sneker vereniging. Vanaf heden zijn nieuwe en oude postzegels uit binnen-en buitenland, gestempeld en ongestempeld en kerstzegels van harte welkom bij deze actie!

Doppen en knuffels

Ook vorig jaar steunde VC Sneek twee Goede Doelen namelijk de Speelgoedbank Friesland en de KNGL – het Koninklijk Nederlandse Geleidenfonds. Toen haalde de club honderden euri op voor deze laatste stichting. Toeschouwers bij Friso Sneek leverden toen allemaal grif hun doppen in die tijdens de thuiswedstrijd van Friso Sneek tegen Sliedrecht Sport overhandigd werden aan de KNGF. Daarnaast werden er ruim 500 knuffels aan de Speelgoedbank Friesland geschonken.

Taaislijmziekte

Het bestuur van VC Sneek heeft dit jaar dus de Stichting Cystic Fibrosis als derde doel. CF- Taaislijmziekte – is een erfelijke en chronische ziekte. Ongeveer 1750 mensen in Nederland hebben taaislijmziekte en er worden zo’n 25–30 kinderen per jaar geboren met deze aandoening. Als je CF hebt dan is het slijm door het hele lichaam heen te taai. Hierdoor werken diverse organen zoals de longen, alvleesklier en voortplantingsorganen minder goed en kan de functie van deze organen achteruitgaan. De levensverwachting van mensen met taaislijmziekte is beperkt. Wel hebben kinderen die nu met CF geboren worden een beter toekomstperspectief dan mensen die dertig jaar geleden geboren werden met CF.

Postzegels verzamelen
VC Sneek draagt de Stichting een bijzonder warm hart toe en zet zich vanaf nu volop in om verder onderzoek mogelijk te maken en om medicamenten te bekostigen door een inzamelingsactie te houden. Vanaf heden wordt iedereen verzocht postzegels te verzamelen. “Het is een mooie periode om dat nu te doen. Er worden de nodige kerst- en nieuwjaarskaarten verstuurd waardoor iedereen veel post krijgt. Wanneer men allemaal die zegels verzamelt, kunnen we met elkaar de mensen met Fibrosis helpen. Er voor elkaar zijn, is heel belangrijk, ”aldus het bestuur van VC Sneek.

Zaterdag 13 januari 2024 inlevermoment
De postzegels kunnen vanaf heden thuis verzameld worden. Op zaterdag 13 januari kunnen alle zegels bij de thuiswedstrijd van Friso Sneek tegen Somas/Activia bij de kassa worden ingeleverd. Verder roept de club iedereen op in Sneek en omstreken om de zegels apart te houden en bij iemand van VC Sneek te bezorgen. Er woont vast wel iemand bij u in de buurt van VC Sneek!!

Bron: VC Sneek
Flyer: Dieuwke Kramer

Delen

Laatste nieuws

Lees meer