Snelle victorie dames VC Sneek op FAST (3-0)

Nieuws

De ouverture van VC Sneek in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen resulteerde in een overduidelijke triomf. De ploeg van trainer/coach Jeffrey Scharbaai had slechts 70 minuten nodig om FAST uit Gennep met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen. VC Sneek was in de gehele wedstrijd heer en meester en het Friese suikerbrood zal VC Sneek ongetwijfeld beter gesmaakt hebben dan de Limburgse vlaaien bij de opponent.

Na het sneue verlies tegen landskampioen Sliedrecht was de performance in de goedgevulde Sneker sporthal een mooie opsteker voor de komende thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Voltena uit Werkendam.

Fries volkslied

De Sneker volleybalclub heeft duidelijk ingezet op een sfeervolle ambiance in het kader van “Het Avondje VC Sneek”. Voor de ingang moet men zich wanen door een boog van gesponsorde auto’s waarin de dames rondtuffen. In de hal prijken  aan de lange zijde alle speelsters als decor hetgeen sfeer verhogend werkt en presenteerden de dames zich in de nieuwe tenues. Daarnaast werd het Friese volkslied tot ieders enthousiasme weer ten gehore gebracht en uit volle borst meegezongen. Een psychologisch voorsprong van 1-0 heeft VC Sneek dus al bij binnenkomst gerealiseerd.

Tegen FAST uit Noord Limburg hoefde VC Sneek niet alle registers open te trekken. De thuisploeg startte sterk met de basis Nynke Oud, Anniek Siebring, Rixt van der Wal, Lieze Braaksma, Anlène van der Meer, Britt Schreurs. Geldou de Boer had het vertrouwde liberotricot weer om haar schouders. De laatste ontwikkelt zich tot een ware eye-catcher. Hoeveel ballen de Blauwhuise weer van de vloer raapte zal Jeffrey Scharbaai ongetwijfeld tot grote tevredenheid hebben gestemd. Henriëtte ter Steege durfde nog wel een stapje verder te gaan.  “Ik denk dat we met Geldou zonder twijfel één van de beste libero’s van de competitie hebben”, complimenteerde de assistent-coach haar stofzuiger.

Vliegende start

In de eerste set kende VC Sneek een vliegende start middels  ferme klappen van Britt Schreurs waardoor de thuisploeg meteen aangaf dat men het karwei tegen FAST snel wilde klaren. Deze optie slaagde met verve, want met name aanvallend met uitblinkster van Anlène van der Meer voorop hadden de bezoekers weinig in te brengen. Mede door het goed serveren van Nynke Oud, die diverse mooie series liet zien, had VC Sneek steeds een ruime voorsprong met uiteindelijk een 25-14 op de borden.

In de tweede set hetzelfde spelbeeld met een oppermachtige thuisbrigade. Een aantal perfecte blokacties van met name Lieze Braaksma en Rixt van der Wal zorgden meteen voor reliëf. Vooral Van der Wal onderscheidde zich met een aantal ferme uithalen na een paar mislukte passes aan FAST-zijde door de bal binnen de anderhalve meter neer te leggen. “Dat voelde inderdaad wel lekker”, aldus de jeugdige midspeelster en tevens uitkomend voor Jong Oranje. FAST kon daar weinig tegenover stellen. Passend was de ploeg te kwetsbaar en aanvallend moest het veelal van Anne Heesakkers komen. Het vervolgstuk werd na nog geen twintig minuten spelen ook met 25-14 binnen gesleept waar van VC Sneek Roos van Wijnen in het veld kwam voor Anniek Siebring.

Klantenbinding

Met een veilige 2-0 voorsprong in sets kon VC Sneek de partij gedecideerd uitspelen. FAST sputterde nog een aantal malen tegen, maar het bleven bij kleine spetters. De bezoekers konden er geen echte wedstijd meer van maken. Scharbaai  bracht o.a. nog de ervaren Sietske Osinga voor Lieze Braaksma.  Met deze routinier voorop werd de wedstrijd niet spannend meer. Met 25-20 harkte VC Sneek de eerste thuisoverwinning binnen en deed men aan klantenbinding.

Jeffrey Scharbaai was één en al lach. “We hadden het vandaag niet echt moeilijk. Gewoon goed en zakelijk gespeeld.  Een mooie triomf waarvan we even van gaan genieten”, aldus de Twentse trainer/coach.

 

 

Delen

Laatste nieuws

Lees meer