Succesvolle Smashbaltrainingen gestart bij VC Sneek

Nieuws

Het was zondag een drukte van belang in Sporthal Schuttersveld waar op twee velden de eerste jeugdige smashballers verwelkomd werden door de trainers Jelte Bruinsma, Mark Hekstra en Jelmer Spoor. Het was namelijk de eerste structurele training die de Sneker volleybalclub aanbood en de animo was verbijsterend groot: meer dan vijfendertig smashers ondergingen deze ouverture en dat was boven verwachting.

Gouden greep
VC Sneek heeft sinds vorig jaar het project Smashbal opgestart. Zes sessies staan er op het programma waarvan er inmiddels drie achter de rug zijn. Het was aftasten of deze nieuwere vorm van volleybal aan zou slaan, maar het resultaat is verbluffend: de belangstelling neemt bij elke bijeenkomst toe en dat was ook de reden dat VC Sneek er een structureel vervolg aan wil geven. Het idee om smashbal op het programma te zetten en daarbij een vast uur in te roosteren blijkt een gouden greep te zijn.

Dertig jongeren
Naast de opgave via de site kon men ook op zondagmiddag alsnog besluiten om mee te spelen. Daarvan maakte nog tien jeugdigen alsnog gebruik van naast de twintig spelers in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar. Daarbij is in eerste instantie de insteek zoveel mogelijk jongens naar de hal te lokken maar ook meisjes zijn van harte welkom. De laatste groep liet zich deze kans niet ontnemen.

Promoten jongensvolleybal
VC Sneek hoopt op deze wijze het jongensvolleybal te promoten. Aan deskundige leiding zal het niet ontbreken: de Snekers hebben zwaar geschut ingezet want spelers van de topdivisionist zullen  het lichtend voorbeeld zijn van de grote groep enthousiastelingen. Enthousiast was de groep zeker: “Het was erg  gezellig en de sfeer was prima, ”aldus een zeer tevreden Jelte Bruinsma, Mark Hekstra en Jelmer Spoor waarbij de laatste twee nog een loodzware en gewonnen vijfsetter in de benen hadden van de zaterdag ervoor.

Volgende trainingen
De volgende training is op zondag 25 februari om 14.00 uur in Sporthal Schuttersveld. Aanmelden kan via volleybaleventsneek@gmail.com maar binnen komen “stuiteren” op het laatste moment is ook een optie. Vervolgens zal er op 7, 14 en 24 maart en op 7 en 14 april getraind worden. Het volgen van de trainingen is geheel kosteloos. Iedereen is welkom!

smashbal zondag 10 februari

Bron: VC Sneek
Foto : Dieuwke Kramer

Delen

Laatste nieuws

Lees meer