Thuisoptreden heren VC Sneek wekt nieuwsgierigheid na zege op Sudosa

Nieuws

Komende zondag spelen de heren van VC Sneek hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In de Sneker volleybaltempel ontmoeten de mannen van Erik Mulder en Patrick Koelemij het Limburgse Peelpush dat evenals de Sneker formatie de eerste partij in winst wist om te zetten. Met name het optreden van VC Sneek in Assen baarde opzien door de uiterst knappe 3-2 zege waarbij volleyballend Sneek nu reikhalzend uitkijkt hoe de mannenbrigade zich om 16.00 uur gaat presenteren.

Superdivisie
Dit jaar werd de Superdivisie geformeerd en daarin komen tien teams uit. Vijf teams uit de Topdivisie A en Topdivisie B completeren deze nieuwe klasse. Aangezien VC Sneek vorig jaar achter Sudosa Assen tweede werd, maken de Waterpoortbewoners deel uit van de ene hoogste klasse in Nederland.

Entertainment
Een heel mooi level met daaraan ook prettige consequenties. Zo spelen de heren de thuiswedstrijden evenals de vrouwelijke collega’s half centre court met eveneens een groot gedeelte eredivisieprotocol. Ook aan entertainment geen gebrek: het Friese volkslied zal door de zaal schallen. Kortom: aan alles wordt komende zondag gedacht om het publiek weer massaal naar de hal te laten komen en van het mannenvolleybal in Sneek te laten smullen.

Linker rijtje
De withemden staken in hun eerste wedstrijd in prima vorm en kregen lovende kritieken over frivole spel. Trainers en coaches Erik Mulder en Patrick Koelemij temperden enigszins de feestvreugde maar gaven aan erg trots te zijn op hun mannen. Wanneer je van de kampioen van vorig jaar wint dan ga je zeker meedoen in het linker rijtje is de eerste voorzichtige verwachting.

Hecht team
Om tot een mooie driepunter te komen moet Peelpush aan de zegekar gebonden worden. Peelpush is een heel hecht team dat al jaren met elkaar speelt. Zo is de 28-jarige Rikus Leenders al 20 jaar lid van de club uit Meijel. Daarnaast een bekende naam namelijk Brent Grabert: zoon van voormalig Olympiër Rob Grabert.

Toegang gratis
Het kan een enerverend potje worden in hopelijk een zeer goed bezette en sfeervolle Sneker Sporthal. Captain Luuk Boone en zijn mannen zijn er op gebrand om er een mooie ouverture van te maken. De wedstrijd begint om 16.00 uur. De toegang van deze Superdivisiepartij is gratis! Mis het eerste legendarische optreden van de VC Sneek heren niet!

Bron: VC Sneek
Foto:  Martin de Groot

Delen

Laatste nieuws