Trainer/coach Jeffrey Scharbaai blikt terug op roerig seizoen

Nieuws

Het is een zeer turbulent en bijzonder seizoen voor VC Sneek dames 1 maar ook voor ons als technische staf. In mei vorig jaar ben ik begonnen als hoofdtrainer van dames 1 waarbij ik er stiekem op hoopte dat het een sfeervol jaar zou worden in de Sneker sporthal maar helaas is het nog niet mogelijk geweest om de hal te vullen met toeschouwers. Dat is jammer, want in mijn eredivisie-verleden was het altijd een uitdaging om in Sneek een niveau neer te zetten en dat kwam niet alleen door de volleybalkwaliteiten van Sneek, maar ook omdat de sporthal altijd vol zit en het Sneker publiek duidelijk van zich laat horen. Toen ik aan de slag mocht als trainer van dames 1 van het grote VC Sneek, keek ik er naar uit om hier onderdeel van uit te maken met al die toeschouwers aan onze kant. Dat leek mij schitterend om mee te maken. Laten we hopen dat dat komend seizoen weer kan.

We zijn in mei begonnen, hebben duidelijke doelen gesteld en bijna geen vakantie gehad waardoor we het team goed voor elkaar hadden. Gelukkig konden er trainingsuren gemaakt worden en vol vechtlust en met teamspirit zijn we aan de voorbereiding begonnen. De Nevobo heeft de competitieopzet aangepast en in plaats van zes ploegen in de kampioenspoule werd het terug gebracht naar vier teams. De beste vier ploegen van Nederland plaatsen zich voor de kampioenspoule. Dat was een mooi doel. Het leek ons als technische staf een reëel doel omdat we van mening zijn dat we een team hebben waar een hoop perspectief in zit. Aan ons de schone taak om dat naar boven te halen.

VC Sneek heb ik echt ervaren als een hechte club, met een groep geweldige sponsoren en vrijwilligers, van bestuur tot aan alle mensen die helpen met het veld opbouwen en zorgen dat wij kunnen spelen. Daar heb ik enorm veel respect voor en het is prachtig om te zien dat deze grote groep mensen er voor zorgt dat wij als topsporters in deze enorme rare tijd verantwoord onze sport mogen en kunnen beoefenen. In december 2020 werd door de regering groen licht gegeven, waardoor we als team de koppen bij elkaar hebben gestoken om te bepalen wat wij als team willen in deze bijzondere tijd. Conclusie: we willen graag spelen maar wel op een zo veilig mogelijke manier. Protocol was om voor elke wedstrijd een coronatest te doen en ook tussendoor bij de trainingen werd getest. De hele competitie ging dat bij ons erg goed. We hadden geen problemen met positieve coronagevallen en konden de competitie uitspelen. Het doel om bij de eerste vier ploegen van Nederland te komen hebben we verwezenlijkt en de kampioenspoule kon beginnen. In de week na de 3-2 verloren thuiswedstrijd tegen Sliedrecht kwamen we toch in aanraking met corona en sindsdien werd alles anders. De nummers 1 en 2 spelen om het landskampioenschap en omdat de kampioenspoule niet geheel uitgespeeld kan worden werd voorgesteld dat de nummers 3 en 4 gaan spelen om de 3e en 4e plek. Dit moet nog plaatsvinden zodra iedereen weer coronavrij is.

Persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat onze meiden zich echt ontwikkeld hebben en we het tot een voorlopig 3e plek in de kampioenspoule hebben gebracht. Daar ben ik als trainer/coach trots op en helemaal in een gek jaar als dit. We spelen zeven wedstrijden en daar moet je het laten zien. Geen tijd voor misstappen want dan ga je het niet halen. In combinatie met het dagelijks leven van de speelsters  wordt er van hen dan ook een hoop gevraagd. Ik vind het knap hoe een ieder dit invult. Als trainer/coach van VC Sneek is het ook erg mooi om een staf te hebben zoals wij die hebben. De manier zoals wij werken met elkaar, met wederzijds respect en waar je wat over hebt voor de ander, heeft zeker bijgedragen aan deze prestatie. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor hun inzet tot dusver. Het is nog niet helemaal ten einde. Hopelijk kunnen we het seizoen coronavrij en met een mooie wedstrijd afsluiten.

Jeffrey Scharbaai – Trainer coach VC Sneek dames 1

Delen

Laatste nieuws

Lees meer