VC Sneek dames 2 boeken veel progressie in korte tijd

Nieuws

De voorbereidingen voor het volleybalseizoen zijn nog maar net los of de Sneker supporters kunnen in de volleybalcompetitie hun hart straks ophalen met elke keer een hartverwarmend programma op de zaterdag. Kon de goedgevulde tribune bij de ouverture van de heren van VC Sneek al met een brede glimlach het Schuttersveld verlaten, ook menig observant zal met tevreden blikken naar de dames van VC Sneek 2 hebben gekeken. Weliswaar verloor de thuisclub de oefensessie met 1-3 van Spaarnestad, maar het gezicht van  trainer/coach Bryan de Haas vertoonde blikken van tevredenheid.

Intensieve trainingsarbeid

De nieuwe roerganger van de reserves van VC Sneek zag de intensieve trainingsarbeid al met fases terug in de wedstrijd. “We trainen keihard met deze jonge meiden en we gaan met sprongen vooruit. Er is natuurlijk nog veel werk aan de winkel, maar ik ben hoopvol gestemd met deze gretige meiden,” zei hij.

Die gretigheid etaleerden de dames ook in de driekamp zondag met Donitas 2 en Sudosa 3. Met name het spel van de benjamin Pleun Strikwerda op positie 4 was een eye catcher. Het pas 14-jarige talent beukte erop los alsof ze jaren in het veld stond. “Dat kan nog harder Pleun”, was een spontane aanmoediging van haar teamleden toen de youngster in de wedstrijd tegen Donitas andermaal flinterhard de bal op de vloer sloeg. 

Teamsamenstelling

Het team van Bryan de Haas heeft daarnaast de inbreng van routiniers Rianne Jasper en libero en kaatskoningin Sjanet Wijnia. Verder nemen Noa de Haas en Melanie Zwerver de spelverdeling voor hun rekening, beschikt De Haas over vier passer/ lopers in de personen van de eerder gememoreerde Rianne Jasper en Pleun Strikwerda plus Suze Zijlstra en Rixt Wijnia. De mids Marije van Sluis, Julia van der Glas en Houkje de Lange maken samen met diagonaal Silke Zeinstra het team van de topdivisionist compleet.

Hoge verwachtingen moeten er niet meteen gekweekt, zegt De Haas. “Wij zijn een heel jong team in opbouw. We bekijken het per wedstrijd.” Vorig jaar eindigden de reserves van de Sneker formatie op de laatste plaats in de ene hoogste volleybalklasse, maar doordat er geen promotie/degradatie plaatsvond, mocht VC Sneek 2 andermaal in de eigen klasse blijven acteren. We zijn aan het bouwen en als we elke keer stappen maken, dan zien we waar we uitkomen”, aldus de energieke trainer/coach.

Delen

Laatste nieuws

Lees meer