VC Sneek doneert 300.000 postzegels aan Fibrosis Stichting

Nieuws

Na afloop van de wedstrijd tussen Friso Sneek en Peelpush vond er een memorabel moment plaats: de selectie van Friso Sneek marcheerde de Sneker Sporthal binnen: met de Fibrosis vlag voorop en allen getooid met een grote box met postzegels die door de selectie van Erik Reitsma middels een ludiek optreden aan Tryntsje en Rikus Veenstra van de Fibrosis Stichting werden aangeboden. Een prachtig en gedenkwaardig tafereel begeleid door een klaterend applaus vanaf de tribunes.

Onder de indruk
Het was voor de inwoners uit Terwispel een emotioneel moment om zoveel postzegels in ontvangst te mogen nemen voor de Stichting. Het paar zet zich in de voor deze taalslijmziekte en besteedt dag en nacht eraan om de opbrengst van de zegels te doneren zodat er verder onderzoek kan worden gedaan. Het echtpaar – voor het eerst aanwezig bij een echte volleybalwedstrijd- was danig onder de indruk van de entourage en alle aandacht. “Het is zo geweldig wat jullie doen. Wat is dit mooi!!”, stamelde het echtpaar voor de microfoon.

Inzet voor de medemens
VC Sneek zet zich al langere tijd in voor goede doelen. “We vinden het belangrijk dat we onze maatschappelijke betrokkenheid tonen en daarom is ons er alles aan gelegen om ons in te zetten voor de medemens, ”zegt het Sneker bestuur Dat is de club chapeau gelukt, want binnen korte tijd werd er dus meer dan 50 kilo aan zegels – ruim 300.000 stuks – opgehaald. “Via onze leden, Vrienden van… supporters, sponsoren, bedrijven en met name door onze PR op Marktplaats hebben we deze actie tot een waar succes kunnen maken”.

Meerdere acties
VC Sneek zette zich al eerder in voor het Foppefonds en organiseerde vorig jaar een succesvolle doppenactie voor het Blindengeleidenfonds. Daarnaast ondernam men actie voor de Speelgoedbank Friesland, want deze organisatie ontving 500 knuffels die tijdens de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht massaal op het veld werden gegooid.

Op de deurmat
Rikus en Tryntsje Veenstra  hebben in ieder geval een 24 uurs dag invulling om alle zegels te sorteren. Daarbij worden er ook nu nog postzegels bij de organisatie ingeleverd. Deze worden de komende weken bij het echtpaar thuis in Terwispel keurig door de brievenbus gegooid. Precies zoals de functie van een postzegel is: thuis op de deurmat.

Bron: VC Sneek
Foto: Dieuwke Kramer

Delen

Laatste nieuws

Lees meer