VC Sneek snel naar triomf op FAST

Nieuws

Na een uur en ruim tien minuten kon de nieuwe trainer/coach van VC Sneek Jeffrey Scharbaai tevreden zijn map in de tas doen. Het resultaat telt moet hij gedacht hebben getuige de straight sets zege op de bezoekers uit Gennep die onder leiding van de bezielende trainer/coach Ivo Martinovic geen aanspraak op de winst konden maken.

In de anders zo sfeervolle Sneker Sporthal  was het voor iedereen een vreemde gewaarwording. Volleybal op eredivisie niveau, geen publiek en strenge maatregelen tegen het coronavirus. Gelukkig wel een rechtstreekse tv-uitzending waardoor het huispubliek toch kon genieten van de eerste seizoenoverwinning.

De Deldenaar startte met Nienke Tromp, Anlène van der Meer, Jasmijn Akse, Lieze Braaksma, Roos van Wijnen, Wies van Solkema en libero Geldou de Boer. Gedurende de drie sets gaf Scharbaai dit zevental het vertrouwen. Alleen in de tweede en derde set pleegde hij een dubbele wissel en dat pakte prima uit.

Na een overwegend gelijk opgaande set waarin de thuisploeg toch constant een kleine voorsprong had, werd al snel duidelijk waar deze wedstrijd het verschil maakte: de serve, de Sneker midas en met name een paar prachtige killblocks waren in het voordeel van VC Sneek. Met 25-22 werden de zijden gewisseld. De roodhemden namen ook in de tweede set het voortouw, maar Fasttoonde aan het eind van de set veerkracht en kwam akelig dichtbij. Een waardevol blok van Lieze Braaksma gaf de Snekers lucht en bezorgde hen de tweede set (25-23). Het moraal bij de gasten was in de derde set gebroken. Al snel werden ze op grote achterstand gezet. Pas op 24-14 rechtte Fast nog eenmaal de rug, al kwamen er niet meer dan 18 punten op het scorebord (25-18).

Een mooie seizoenstart voor VC Sneek derhalve dat het vizier gericht heeft op een plaats van de eerste vier.