VC Sneek start structureel met Smashbaltrainingen

Nieuws

VC Sneek start komende zondag voor het eerst met een vast uur in de week waarop er met de nieuwere vorm van volleybalbal namelijk SMASHBAL structureel getraind kan worden. Op zondag 11 februari is de eerste training van 14.00 uur tot 15.00 uur in Sporthal Schuttersveld. Smashbal is een nieuwe vorm  die je gewoon naast  je eigen volleybal kunt spelen. “We willen graag dat je smashbal gaat spelen en bij je eigen club blijft volleyballen”, is de insteek.

Hard slaan en serveren
Na drie succesvolle trainingssessies blijkt dat de belangstelling voor smashbal groot is. Met het organiseren van de zes smashbalbijeenkomsten hoopt de Sneker volleybalclub dat de jeugd weer lekker gaat bewegen en zich gaat bekwamen in deze balsport. Smashbal is uitermate geschikt voor met name de jongens. “Zij willen graag hard serveren en voluit slaan”,  is de ervaring van de trainers van VC Sneek die de drie sessies de afgelopen periode leidden.

Gratis trainingen
De inloopsessies voor de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen en de clubs zijn een voorbode geweest om te kijken of smashbal een schot in de roos was. Dat lijkt het zeker op want op de laatste inloopdag was het aantal bovenmatig groot tot grote tevredenheid van VC Sneek. Vanuit dat oogpunt wil men jeugd – jongens en meisjes – aan zich binden door t/m 7 april gratis trainingen aan te bieden. “Jeugd mag er elke keer bij zijn. Je bent vrij om te komen en niet verplicht om alle zeven keren aanwezig te zijn. Kom als je zin hebt”,  zeggen de trainers.

Motivatie groot
De trainingen worden allen gegeven onder supervisie van heren 1 van VC Sneek. “Dat is ook het mooie voor de deelnemers. Wie wil er niet getraind worden door de heren van het eerste van VC Sneek? Dan is de motivatie nog groter om lekker te smashballen”, weten de trainers.

Opgeven via volleybaleventsneek@gmail.com
Komende zondag dus de eerste aflevering van training smashbal in de Schuttersveldhal. Opgave kan via een mailtje te sturen naar volleybaleventsneek@gmail.com met daarin je naam en leeftijd. Je kunt ook op het laatste moment besluiten om te komen natuurlijk. Je bent van harte welkom: jongens EN meisjes!

trainen met smashbal

Bron: VC Sneek
Affiche: Dieuwke Kramer

Delen

Laatste nieuws

Lees meer