VC Sneek verzorgt clinic Smashbal op zondag 26 november

Nieuws

Volleybalclub VC Sneek zet de schouders onder een tamelijk nieuwe vorm van volleybal namelijk Smashbal. De Sneker club organiseert op zondag 26 november in de Sneker Sporthal een clinic voor de groepen 3 t/m 8 van alle basisscholen van onze gemeente.

Volleybalenthousiasme
VC Sneek heeft de wind flink in de zeilen mede door de mooie prestaties van de dames van landskampioen Friso Sneek en tevens heren 1. Zij promoveerden vanuit de eerste divisie en zijn koploper in de Topdivisie A. Vorig jaar heeft de Sneker club de Join Volleybaldagen gehouden en die waren een groot succes. “Door deze dagen konden we veel jeugd enthousiast maken voor volleybal,” zeggen Erik Reitsma en Koos Nederhoed.

Smashen en slaan
Zij maken deel uit van de werkgroep die zich met de jongenslijn bezighoudt. Doel is om weer jongens te laten volleyballen en daarvoor is Smashbal uitermate geschikt  om ook op een andere manier met volleybal bezig te zijn. “Jongens willen graag smashen en hard slaan”. Dan kan bij Smashbal zeggen bovenstaande mensen namens de werkgroep.

Vijf sessies
Op 26 november is de eerste sessie in een serie van vijf. “We willen hier een structureel vervolg aan geven en het is de bedoeling om ook eenmaal  in de week bij de club een training te geven. Op deze wijze hopen we dat volleybal ook voor de jeugd en met name de jongens weer interessanter wordt”.

50 plaatsen beschikbaar
Smashbal kent met name een grote deelname van jongens dus. “Logisch” vindt het tweetal. “Het is serveren en smashen met twee- of drietallen afhankelijk van het niveau en dat is vreselijk leuk natuurlijk, ” zegt het duo. VC Sneek  hoopt dat kinderen van de gemeentelijke basisscholen allemaal mee gaan doen. Voor zondag 26 november zijn er 50 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via https://vcsneek.nl/smashball

Wees er snel bij want VOL = VOL!

Bron: VC Sneek
Foto: Nevobo en ontwerp Mark Eldering

Delen

Laatste nieuws

Lees meer