VC Sneek wint andermaal Henk van Veldhuizentoernooi

Nieuws

De heren van VC Sneek hebben het afgelopen weekeinde het Henk van Veldhuizentoernooi gewonnen. Dit toernooi is een uitstekende graadmeter voor het komende volleybalseizoen en de Sneker formatie van het trainersduo Erik Mulder en Patrick Koelemij kon zich meten met Topdivisionist Dynamo 2, Keistad uit de Superdivisie en het thuisspelende Compaan dat in de eerste divisie uitkomt. Na drie rondes konden de gasten uit Sneek de bokaal ophalen en zij kennen de route naar het podium. Vorig jaar namelijk wisten de Friezen de beker ook mee te nemen naar het Heitelân.

Blijvend body
Een half dozijn aan nieuwe spelers moet Mulder en Koelemij inbouwen om de succesvolle formatie van de afgelopen twee jaren weer blijvend body te geven en dat is geen kinnesinne. Gelukkig hebben Groningers, Drenten en Friezen allemaal dezelfde prettige wedstrijdmentaliteit en dat is een mooi gegeven bij deze jeugdige brigade. Na twee jaren gepromoveerd te zijn, acteren de Snekers voor het eerst in de nieuwgevormde Superdivisie waarin het vier teams van het afgelopen jaar tegenkomt.

Fris ogende Snekers
In dat opzicht was de wedstrijd tegen Keistad een aardige testcase om het niveau van de fris ogende Snekers te toetsen en de Friese ploeg presenteerde zich prima door de ploeg uit Amersfoort in twee sets te verslaan. De openingspartij tegen Compaan leverde een duidelijk 3-0 zege op tegen de thuisploeg waar veel spelers met gemak de 1.90 meter halen. In de tweede partij rolde er tegen Dynamo 2 een gelijkspel uit de bus. Een ploeg waar men vorig jaar ook de handen aan vol had in de Topdivisie.

Grote vooruitgang
Koelemij was uiterst tevreden met het optreden van de blauwhemden. “Iedereen heeft kunnen spelen en ondanks wisselende opstellingen wisten we elke set in alle verschillende samenstellingen goed te spelen. Dit was een grote vooruitgang in vergelijking met vorige week”, constateerde hij naderhand.

Zaterdag driekamp
De Snekers kunnen het goede optreden komende zaterdag een vervolg geven en zich alvast presenteren aan het nieuwsgierige Sneker publiek. Dan treedt men in een driekamp aan in de Sneker Sporthal om 13.00 uur tegen VV Utrecht en om 17.00 uur komt de thuisploeg tegen de kampioen van de Topdivisie Sudosa Assen in het veld. De toegang om deze aantrekkelijke driekamp mee te beleven is gratis.

Bron: VC Sneek
Foto: eigen

Delen

Laatste nieuws