Vertrouwen in elkaar basis voor zege VC Sneek op Dynamo (3-0)

Nieuws

De dames van VC Sneek hebben zich uitstekend gerevancheerd voor de onnodige nederlaag in Meijel tegen Peelpush. In de goed bezette Sneker Sporthal werd Dynamo in drie sets de duimschroeven flink aangedraaid en dat resulteerde in een gedecideerde triomf op de gasten uit Apeldoorn. Met name het spel in de eerste set was er eentje uit voor een perfect youtube-filmpje. “We speelden praktisch foutloos toen,” meldde Anniek Siebring tevreden. De overige twee sets werden ook in Sneker voordeel beslist waardoor de formatie van Henriëtte ter Steege blijft meedoen om de felbegeerde play-off plaatsen.

Eendvogel

De toeschouwers gingen er eens lekker voor zitten en geloofden hun eigen ogen niet. De thuisclub speelde in de openingsset onbevangen en haalde een hoog niveau. Elk schot was de bekende eendvogel. Een schoolvoorbeeld hoe de Snekers kunnen ballen, want aan kwaliteit geen gebrek bij de Waterspoortstadbewoners die nu weer compleet waren. Dus ook met  Anniek Siebring die zich vorige week thuis op de bank zat te verbijten en nood- gedwongen in quarantaine verbleef.

“We speelden de eerste set goed”, aldus Henriëtte ter Steege met gevoel voor een understatement. Zij gaf de volgende speelsters het vertrouwen: Nynke Oud, Britt Schreurs, Anlène van der Meer, Anniek Siebring, Lieze Braaksma en Rixt van der Wal. Geldou de Boer mocht van alle speelsters weer het meest door de knieën als libero. Deze formatie beschaamde haar vertrouwen niet en met 25-12 werd de eerste set met speels gemak binnen gesleept. 

Graadmeter

Vaak zijn dergelijke standen geen graadmeter voor een goed vervolg. Dat overkwam de Snekers ook. “We gingen mee in hun spel en dan krijg je wat rommelige situaties, ”verklaarde Ter Steege naderhand. Ondanks de enigszins verbleekte suprematie uit de eerste set wist VC Sneek de tweede set aan de goede kant van de score te blijven. (25-20)

In de derde set wist Dynamo tot 20-21 bij te blijven, maar daarna zetten de Snekers de demarrage in voor de 3-0 eindstand met 25-21. Met name Anniek Siebring en Britt Schreurs konden aanvallend een dikke plus noteren. “Eerste set goed, tweede wat rommelig en derde set okay”, vatte Henriëtte ter Steege de wedstrijd samen. “Laat onverlet dat ik erg blij ben met het resultaat”.  

Brede subtop

Komende woensdag speelt VC Sneek de topper tegen Djopzz Regio Zwolle in de eigen thuishaven. Een partij waar de belangen groot zijn, omdat de winnaar de topploegen inzicht krijgt en de verliezer terugvalt naar de brede subtop. Om 20.00 uur wordt er aan deze belangrijke wedstrijd begonnen. Een echte testcase waar de Snekers  goede zaken kunnen doen richting top 3 al geldt dat ook voor de gasten uit Overijssel.

Delen

Laatste nieuws

Lees meer