Gezond verstand gebruiken staat voorop!

Hier vindt u het VC Sneek-protocol met betrekking tot de corona richtlijnen en maatregelen waarbij de voorschriften van de overheid, Nevobo en het NOC*NSF leidend zijn. Er is een protocol voor VC Sneek leden en diens ouders en een protocol voor gastteams die onze sporthal bezoeken.

Update 17 november
Afgelopen dinsdag 17 november is opnieuw een persconferentie geweest. De maximum groepsgrootte voor senioren is vanaf donderdag 19 november uur gelukkig weer versoepeld van 2 naar 4 personen. De overige maatregelen voor sport blijven van kracht tot in ieder geval begin december.

De trainers van de teams zijn op de hoogte van de laatste info en weten hoe de trainingen worden vormgegeven. Voor de jeugdleden zijn er geen wijzigingen in de maatregelen.

Update 25 oktober 2020
De trainingen verlopen volgens het onderstaand schema (oorspronkelijke trainingstijden).

Trainingsschema vanaf week 44

Voor een aantal teams met spelers en speelsters ouder dan 18 jaar zijn er extra velden beschikbaar. Teams met leden van boven de 18 jaar en ouder wordt gevraagd om samen met je trainer een goede weekplanning te maken, wie traint er op welk moment! Immers; leden van 18 jaar en ouder mogen helaas maar met maximaal 4 tegelijk op 1 veld trainen!

Extra trainingsmogelijkheden
Er is zaalruimte beschikbaar op vrijdagavond én op zaterdagen. Trainers die hier gebruik van willen maken, kunnen dit kenbaar maken bij de TC. De TC zal vervolgens een zaalindeling gaan maken. Omdat we de Gemeente op tijd moeten informeren, is het van belang om dit vroegtijdig aan te melden.
Ondanks dat er extra trainingsmogelijkheden zijn, zal de TC verantwoordelijk zijn voor de indeling!

Onderlinge wedstrijden
Deze week zullen de jeugdteams informatie ontvangen over de onderlinge wedstrijden die voor de komende weken worden georganiseerd! Diverse vrijwilligers zijn op dit moment bezig om dit te organiseren en te faciliteren. Dit is een mooie samenwerking tussen verschillende commissies. #WijVCSneekDoenHetSamen

Update 29 september:
Mondkapjes worden vanaf 2 oktober dringend geadviseerd door de overheid. Daarom adviseert VC Sneek iedereen in de sporthal en tijdens het vervoer van en naar wedstrijden een mondkapje ter dragen (met uitzondering van tijdens training en wedstrijden). De komende drie weken zijn toeschouwers helaas niet welkom. De teams proberen livestreams van de wedstrijden te organiseren. Vergeet niet bij uitwedstrijden te kijken naar regels en richtlijnen van de uitspelende club.
De overheid heeft veelgestelde vragen over preventie en sport bij elkaar gevoegd op deze pagina. Lees deze voor de wedstrijd.

Download het protocol en toeschouwers registratieformulier hieronder:

Maatregelen
In samenwerking met Nevobo en Gemeente Súdwest-Fryslân heeft VC Sneek de Corona-maatregelen getroffen. Denk hierbij aan zaken als:

  • Duidelijke routing in de sporthallen
  • Instructies voor teams, zodat zij weten wat van hen wordt verwacht qua routing en gedrag (bijv. buiten de wedstrijd om afstand houden)
  • Duidelijkheid over hoeveel bezoekers er per wedstrijd aanwezig kunnen/mogen zijn (waarschijnlijk 20 personen per veld, dit is exclusief speelsters/spelers, begeleiders en trainer maar inclusief de bezoekende partij);
  • De organisatie van Corona verantwoordelijken per veld. Het thuisspelende team wordt gevraagd om deze te ‘leveren’ dit mag wisselend zijn per thuiswedstrijd. De coronaverantwoordelijke houdt dan toezicht op de inachtneming van de coronavoorschriften per veld en spreekt zo nodig mensen aan.
  • Opstellen van protocollen (zie hierboven)

Geldende maatregelen

Uit zorgvuldigheid delen we hierbij nog de belangrijkste punten op dit moment van eerdere communicatie over geldende Corona maatregelen:

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop !
  • Volg de algemene RIVM richtlijnen.
  • Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand (uitzondering: tijdens het sporten)
  • Ouders die hun kinderen ophalen wachten zoveel mogelijk buiten.
  • Kleedruimten kunnen gebruikt worden met inachtneming van 1,5. Je mag douchen, mits afstand bewaard wordt (het aantal staat op de deur van de kleedruimtes aangegeven).
Delen

Snel naar

Menu