Gezond verstand gebruiken staat voorop!

Hier vindt u het VC Sneek-protocol met betrekking tot de corona richtlijnen en maatregelen waarbij de voorschriften van de overheid, Nevobo en het NOC*NSF leidend zijn. Er is een protocol voor VC Sneek leden en diens ouders en een protocol voor gastteams die onze sporthal bezoeken.

Update 18 november

Na een tijdje geen update meer te hebben gepubliceerd, maar er wel rekening mee houdend dat het Coronvirus nog steeds heerst, is hier een link naar de pagina van de Nederlandse Volleybalbond. Voor de meest recente update kun deze site worden geraadpleegd: https://www.nevobo.nl/nieuwsbericht/2022/07/07/voorkom-coronabesmettingen-met-deze-vier-adviezen

Update 17 december

Het demissionaire kabinet heeft vanavond bekendgemaakt dat er van zondag 19 december t/m vrijdag 14 januari een harde lockdown wordt ingevoerd.

Dit betekent dat alle binnensportlocaties in deze periode worden gesloten. Buitensportlocaties blijven wel open tussen 5.00 en 17.00 uur. Voor topsport wordt een uitzondering gemaakt.

Bovenstaande heeft als gevolg dat er geen volleybaltrainingen en indoor beachvolleybaltrainingen meer mogen plaatsvinden de komende weken, dus ook niet overdag.

Onderstaand de belangrijkste regels m.b.t. corona en sport die vanaf zondag 19 december gelden (zie ook website Rijksoverheid):

Alle binnensportlocaties zijn gesloten

Uitzondering topsport

 • Uitzondering op het sluiten van sportlocaties zijn trainingen en wedstrijden voor topsporters.

Welke topsporters mogen trainen en wedstrijden spelen?

 • Onder de categorie profsporters vallen alle deelnemers binnen de topcompetities, alle sporters met een NOC*NSF-topsportstatus, alle sporters die een arbeidscontract hebben en/of voor hun inkomen hier afhankelijk van zijn.

Zowel volleybal als beachvolleybal vallen onder de topcompetities waar een uitzondering voor wordt gemaakt.

Sportkantines

 • Sportkantines zijn gesloten. Alleen toiletten mogen toegankelijk blijven op sportlocaties buiten.

Er is geen publiek aanwezig bij amateursport en professionele sport

 • Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor professionals en amateurs.

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur

 • Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
 • Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Sport buiten (in de openbare ruimte) is toegestaan

 • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
 • Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.
 • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.

Update 2 november

Dinsdag 2 november heeft het kabinet in de persconferentie laten weten dat een aantal maatregelen weer worden aangescherpt. Deze aanscherping heeft invloed op hoe we binnen de club de wedstrijden doorgang kunnen laten vinden.

Huidige maatregelen
Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben is er een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht  de FAQ: veelgestelde vragen over cornavirus en sport van het NOC*NSF

 FAQ NOC*NSF.

 

Update 18 mei
Versoepeling! Stap voor stap meer (volleybal)mogelijkheden.
Het RIVM heeft een duidelijk overzicht gegeven voor de regels die van toepassing zijn voor sporthallen en sportverenigingen. VC Sneek volgt de richtlijnen van het RIVM, zoals vermeld op www.rijksoverheid.nl. Daarbij kijkend naar wat er vanaf nu weer mogelijk is, willen we de volgende mogelijkheden onder de aandacht brengen:

 • Selectietrainingen
  De TC zal als eerste de selectietrainingen voor het nieuwe seizoen oppakken. Hierbij zal de gezondheidscheck essentieel zijn. Op korte termijn zal de TC, via de trainers hierover communiceren, er is al contact met de diverse trainers.
 • Voorbereidingen in nieuwe teamsamenstelling
  In de tijd van nu is het belangrijk om de trainingen gecontroleerd weer op te starten in aanloop naar het nieuwe seizoen. De TC gaat in overleg met de verschillende trainers om met elkaar te kijken wat er wordt gevraagd en wat er mogelijk is voor de verschillende leeftijdsgroepen. Via de trainers kun je dus laten weten wat je graag zou willen en word je geïnformeerd over de specifieke mogelijkheden per team. We zijn voor de organisatie wel afhankelijk van de beschikbare zaalruimte de komende periode. Die is beperkt i.v.m. eindexamens. De voorlopige teamindeling voor het nieuwe seizoen wordt deze week op de website gepubliceerd.

Voor nu: blijf gezond en pas goed op jezelf en respecteer de afspraken. Dan kunnen we hopelijk straks stap voor stap weer meer in het nieuwe seizoen!

 

Update 2 februari : Lockdown verlengd tot en met 2 maart
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt de huidige lockdown tot en met in ieder geval 2 maart verlengd. Later deze week wordt bekend gemaakt of de avondklok wordt ingetrokken.

Zojuist maakten premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekend dat de huidige lockdown wordt verlengd tot en met in ieder geval dinsdag 2 maart. Ook is nog niet bekend of de avondklok wordt ingetrokken. Naar verwachting wordt hier later deze week over gecommuniceerd.

Blijf in beweging
Ondanks alle beperkingen die momenteel gelden, roepen wij verenigingen op om te kijken naar de mogelijkheden. Met name voor de jeugd zijn er mogelijkheden om te blijven bewegen in teamverband. Hieronder vind je inspiratie.

Ga naar Jeugd volleybalverenigingen blijft in beweging
Ga naar Kansen buitenvolleybal voor jeugd
Ga naar Asser Beach Club op NOS Jeugdjournaal
Ga naar Draaiboek Buitentrainingen voor jeugd, door William Klaver

Huidige maatregelen
Om te voldoen aan alle richtlijnen vanuit de overheid hebben we een pagina met hulpmiddelen en verwijzingen ingericht. Raadpleeg onze pagina Organisatie indoor volleybal voor alle hulpmiddelen, zoals het protocol verantwoord sporten en de FAQ NOC*NSF.

Raadpleeg Organisatie indoor volleybal

 

Update 14 december: Binnensport dicht, wel ruimte Eredivisie
Het kabinet kondigde zojuist een harde lockdown aan die tot en met 19 januari van kracht is. Dit raakt helaas de breedtesport. Wel blijft de verruiming voor de Eredivisievolleybal staan.
Zojuist werd bekendgemaakt door premier Mark Rutte dat per dinsdag 15 december, 00.00 uur, een harde lockdown van kracht is. Dit houdt in dat er tot in ieder geval 20 januari geen binnensport beoefend kan worden door amateursporters. Lees meer op de site van Nevobo

Update 25 oktober 2020
De trainingen verlopen volgens het onderstaand schema (oorspronkelijke trainingstijden).

Trainingsschema vanaf week 44

Voor een aantal teams met spelers en speelsters ouder dan 18 jaar zijn er extra velden beschikbaar. Teams met leden van boven de 18 jaar en ouder wordt gevraagd om samen met je trainer een goede weekplanning te maken, wie traint er op welk moment! Immers; leden van 18 jaar en ouder mogen helaas maar met maximaal 4 tegelijk op 1 veld trainen!

Extra trainingsmogelijkheden
Er is zaalruimte beschikbaar op vrijdagavond én op zaterdagen. Trainers die hier gebruik van willen maken, kunnen dit kenbaar maken bij de TC. De TC zal vervolgens een zaalindeling gaan maken. Omdat we de Gemeente op tijd moeten informeren, is het van belang om dit vroegtijdig aan te melden.
Ondanks dat er extra trainingsmogelijkheden zijn, zal de TC verantwoordelijk zijn voor de indeling!

Onderlinge wedstrijden
Deze week zullen de jeugdteams informatie ontvangen over de onderlinge wedstrijden die voor de komende weken worden georganiseerd! Diverse vrijwilligers zijn op dit moment bezig om dit te organiseren en te faciliteren. Dit is een mooie samenwerking tussen verschillende commissies. #WijVCSneekDoenHetSamen

Update 29 september:
Mondkapjes worden vanaf 2 oktober dringend geadviseerd door de overheid. Daarom adviseert VC Sneek iedereen in de sporthal en tijdens het vervoer van en naar wedstrijden een mondkapje ter dragen (met uitzondering van tijdens training en wedstrijden). De komende drie weken zijn toeschouwers helaas niet welkom. De teams proberen livestreams van de wedstrijden te organiseren. Vergeet niet bij uitwedstrijden te kijken naar regels en richtlijnen van de uitspelende club.
De overheid heeft veelgestelde vragen over preventie en sport bij elkaar gevoegd op deze pagina. Lees deze voor de wedstrijd.

Download het protocol en toeschouwers registratieformulier hieronder:

Maatregelen
In samenwerking met Nevobo en Gemeente Súdwest-Fryslân heeft VC Sneek de Corona-maatregelen getroffen. Denk hierbij aan zaken als:

 • Duidelijke routing in de sporthallen
 • Instructies voor teams, zodat zij weten wat van hen wordt verwacht qua routing en gedrag (bijv. buiten de wedstrijd om afstand houden)
 • Duidelijkheid over hoeveel bezoekers er per wedstrijd aanwezig kunnen/mogen zijn (waarschijnlijk 20 personen per veld, dit is exclusief speelsters/spelers, begeleiders en trainer maar inclusief de bezoekende partij);
 • De organisatie van Corona verantwoordelijken per veld. Het thuisspelende team wordt gevraagd om deze te ‘leveren’ dit mag wisselend zijn per thuiswedstrijd. De coronaverantwoordelijke houdt dan toezicht op de inachtneming van de coronavoorschriften per veld en spreekt zo nodig mensen aan.
 • Opstellen van protocollen (zie hierboven)

Geldende maatregelen

Uit zorgvuldigheid delen we hierbij nog de belangrijkste punten op dit moment van eerdere communicatie over geldende Corona maatregelen:

 • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop !
 • Volg de algemene RIVM richtlijnen.
 • Ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand (uitzondering: tijdens het sporten)
 • Ouders die hun kinderen ophalen wachten zoveel mogelijk buiten.
 • Kleedruimten kunnen gebruikt worden met inachtneming van 1,5. Je mag douchen, mits afstand bewaard wordt (het aantal staat op de deur van de kleedruimtes aangegeven).
Delen